İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

2. Ulusal Sütçülük Kongresi İzmir'de Düzenlendi 28 Nisan 2019

Et ve Süt Kurumunun destek verdiği ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü tarafından düzenlenen        "2. Ulusal Sütçülük Kongresi" İzimir’de gerçekleştirildi.

25-26 Nisan tarihlerinde Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Feyzi Önder Konferans Salonu'nda açılışı yapılan kongreye, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ferda Yıldırım, Denizli Kombina Müdürü Önder Alptekin, Dünya Sütçülük Federasyonu Direktörü Caroline Emond, Ulusal Süt Konseyi Başkan Vekili Prof. Dr. Muhittin Özder, Türkiye Süt, Et ve Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, özel sektör temsilcileri, yabancı uzmanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü yüksek lisans öğrencisi Arca Tekyiğit'in hazırladığı piyano resitali eşliğinde Ege Üniversitesi Viyana Valsi Topluluğu'nun gösterisiyle etkinliğin açılışı yapıldı.

İlki 2017 yılında Et ve Süt Kurumunun desteği ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü tarafından organize edilen kongrenin organizasyonunu bu yıl Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü üstlendi. İki yılda bir düzenlenen ve geleneksel hale getirilen kongreye Türkiye'nin pek çok üniversitesinden ve özel sektörden katılım yoğun oldu. İki gün süren kongre kapsamında toplam 10 oturum gerçekleştirildi.

Kongrede konuşma yapan ESK Genel Müdür Yardımcısı Ferda Yıldırım, süt ürünleri piyasasında yaşanabilecek sorunlar karşısında ESK olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını piyasa regülasyonu için hazır bulunduklarını dile getirdi.

2

2. Ulusal Sütçülük Kongresi'nin ana düzenleyicileri arasında; Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Tarım ve Orman Bakanlığı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Süt, Et ve Gıda Üreticileri ve Sanayicileri Birliği (SETBİR), Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD), Ulusal Süt Konseyi (USK) ve Zootekni Federasyonu bulunuyor.130'un üzerinde bildiri gelen kongrede; Avrupa, Polonya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden de katılımcılar yer alıyor.