İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Trakya Kariyer Fuarı Tekirdağ’da

25 Mart 2022

Tekirdağ'da Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinatörlüğünde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin (NKÜ) ev sahipliğinde 24 Mart tarihinde "Trakya Bölgesel Kariyer Fuarı" (TRAKYAKAF) düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Et ve Süt Kurumu İstanbul Et İşletme Müdürlüğünün açtığı standı ziyaret etti ve Et ve Balık Kurumu markalı ürünler ikram edildi.

Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleştirilen fuarda 300 firma yer alıyor.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trakya'nın en büyük bölgesel kariyer fuarına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Fuara çok yoğun ilgi olduğunu belirten Şahin, "Şimdiye kadar 50 bin öğrenci fuarı gezdi. Trakya'nın en büyük kariyer fuarı oldu." dedi.

Tekirdağ'ın bu tür etkinliklere daha fazla ev sahipliği yapması için çalışacaklarını dile getiren Şahin, "Türkiye'nin önemli savunma sanayi, tekstil, makine, lojistik ve tohum firmalarının hepsi burada. Firmalarımızı öğrencilerin ayağına getirerek onlara iş imkânı sağlamak istedik. Firmalarımıza da aradıkları elemanı bulma fırsatı tanıdık. Son derece faydalı geçiyor." diye konuştu.

Fuarı gezen üniversite öğrencisi Yusuf Kaya da etkinliğin öğrenciler için çok yararlı olduğunu ifade etti. Firmalarla görüşme şansı bulduklarını anlatan Kaya, "Bazı firmaların insan kaynaklarıyla görüşebilmemiz bile zorken burada birçok büyük firma ile görüşüyor olmamız bizim için şans." ifadesini kullandı.