İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu
RSS

Gündem

Genel Müdürümüz Diyarbakır'da Ziyaretlerde Bulundu 25 Temmuz 2024
foto Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, 25 Temmuz tarihinde Diyarbakır ilinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Diyarbakır programı kapsamında, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, ESK’nın Diyarbakır ve bölgesinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında istişarelerde bulunuldu. [Devamı]
Sudan Hayvancılık Bakanı Nagda Alzubeir Arbab Ali Genel Müdürümüzü Ziyaret Etti 23 Temmuz 2024
foto Sudan Hayvancılık Bakanı Nagda Alzubeir Arbab Ali, Sudan Türkiye Büyükelçisi Nadir Yosif Al-Tayeb ve beraberindeki heyet, 23 Temmuz tarihinde Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ı ziyaret etti. ESK Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Kalkan ve Melik Daloğlu’nun hazır bulunduğu görüşmede, hayvancılık ve kırmızı et sektöründe Türkiye ile Sudan arasında gerçekleştirilebilecek iş birliği konuları ve Et ve Süt Kurumunun faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. [Devamı]
DOĞRUSU NEDİR? 19 Temmuz 2024
foto Basında “Et ve Süt Kurumu kuzu eti tanıtımına 193 milyon lira harcayacak” şeklinde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. ESK’nin böyle bir reklam bütçesi yoktur. Haberlerde atıf yapılan Et ve Süt Kurumu 2024-2028 Stratejik Planı çerçevesinde; -Küçükbaş hayvan üreticilerinin desteklenmesi, -Koyun kuzu eti tüketimini artırmaya yönelik yeni politikalar geliştirilmesi, -Koyun, kuzu eti üretim ve tüketimini özendirici tanıtım çalışmaları, -Küçükbaş üreticilerine yeni pazarlar oluşturulması, -Koyun etinden Et ve Balık Kurumu markalı yeni ürünler üretilmesi ve tüketicilere ekonomik fiyata daha fazla koyun kuzu eti ulaştırılması gibi çalışmalar ile hayvancılığın gelişimine katkı sunmayı hedefleyen 5 yıllık planın toplam maliyeti 193 milyon TL olarak öngörülmüştür. Bu maliyetin %98'i doğrudan ür... [Devamı]
ESK ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı 27 Haziran 2024
foto Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan’ın imzaladığı iş birliği protokolü ile sektörün gelişimi için ortak çalışmalar yürütülecek. [Devamı]
ET VE SÜT KURUMU ÜRETİCİLERİMİZİN KURBANLIKLARINI SATIN ALACAKTIR 17 Haziran 2024
foto Kurban Bayramı nedeniyle yetiştiriciler tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan hayvanlar, Kurumumuz tarafından Kurbanlık Hayvan Alım Tarifesi üzerinden satın alınacaktır. Üreticilerimizin, 20-28/06/2024 tarihleri arasında en yakın Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürlüklerine, hayvan kimlik bilgileri, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince kurban satışı için verilen sevk raporları, kurban pazar yeri giriş, kira belgesi ile başvurmaları halinde, Kombina Müdürlüğü tarafından TÜRKVET sistemi üzerinde gerekli kontroller yapıldıktan sonra, Kurumumuzun Hayvan Alım Kriterleri ve Uygulama Esasları Talimatları doğrultusunda aşağıda belirtilen fiyatlar üzerinden hayvanlar satın alınacaktır. [Devamı]
KAMUOYU AÇIKLAMASI 12 Haziran 2024
HİJYEN STANDARTLARINA UYGUN OLMAYAN ETLER İMHA EDİLDİ Kurumumuz tarafından ithal edilen ve mikrobiyolojik analiz sonuçları Salmonella pozitif olan bir parti et 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde 11 Haziran 2024 tarihinde imha edilmiştir. [Devamı]
KAMUOYU AÇIKLAMASI 27 Mayıs 2024
Kurumumuzca ithalatı yapılan ve laboratuvar sonucu Salmonella pozitif olan etler ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Et ve Süt Kurumu piyasa regülasyonu kapsamında yurt dışı canlı hayvan ve karkas et alımı gerçekleştirmektedir. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi 14 Mayıs 2024
foto Et ve Süt Kurumu Koordinasyon Toplantısı, ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan başkanlığında düzenlendi. Genel Müdürlük toplantı salonunda 14 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen Koordinasyon Toplantısında Genel Müdür Yardımcıları Melik Daloğlu, Ahmet Kalkan, daire başkanları ile birim amirleri bir araya geldi. Kombina müdürlerinin video konferans sistem aracılığı ile katıldığı toplantı kapsamında, Kurban Bayramı hazırlıkları ele alınırken kombina müdürlerince Genel Müdür Kayhan’a kombina çalışmaları, alım üretim ve satış faaliyetleri hakkında bilgi verildi. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan toplantıda yaptığı konuşmada, et ve süt piyasalarını yakından takip ettiklerini, Et ve Süt Kurumu olarak üreticileri koruyacak maliyet odaklı fiyat politikalarını sürdüreceklerini dile getirdi. Hayvansal üre... [Devamı]
ESK Genel Müdürü Kayhan “PERDER ile İş Birliğimiz Sürecek” 08 Mayıs 2024
foto Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere ve beraberindeki heyeti kabul etti. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünde 8 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşen ziyarette, ESK’nın İstanbul PERDER ile yaptığı protokol çerçevesinde sürdürülen iş birliği ve faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette, ESK Genel Müdür Yardımcısı Melik Daloğlu, Ticaret ve Pazarlama Dairesi Başkanı İsmail Cem Arzıtaş ve İstanbul Et İşletme Müdürü Berkant Mutlu hazır bulundu. Piyasa regülasyon faaliyetleri kapsamında İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği ile ortak çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan ESK Genel Müdürü Kayhan, Et ve Süt Kurumu olarak PERDER aracılığıyla uygun fiyat... [Devamı]
KAMUOYU AÇIKLAMASI 30 Nisan 2024
Bazı haber sitelerinde yer alan “ESK Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğini Görmezden Geliyor” iddiası üzerine bu açıklamayı yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Kurumumuz serbest piyasa kuralları dahilinde kırmızı et piyasasını düzenleyici ve destekleyici tedbirlerle kırmızı ette fiyat istikrarının oluşmasına katkıda bulunmaktadır. Dış tedarik karkas et sözleşmelerimizin tamamı Bakanlığımız tarafından onaylanmış kesimhanelerle yapılmaktadır. Hiçbir şekilde aracı tedarikçilerden alım yapılmamaktadır. Kesim öncesi canlı hayvan muayenesi, helal kesim, kesim hijyeni, et muayenesi, karkas derecelendirme, damgalama, soğutma, yükleme ve soğuk zincirin sağlanması gibi tüm prosesler hem Bakanlık hem de Kurumumuz veteriner hekimlerinin denetim ve yönetiminde gerçekleşmektedir. Yurt dı... [Devamı]
Sayfalar: 123456   4041424344