İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu
RSS

Gündem

ESK'da İç Kalite Tetkikleri Tamamlandı 08 Eylül 2020
foto TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde 2020 yılı iç tetkik planı kapsamında 07-11 Eylül 2020 tarihleri arasında Kalite Standardizasyon İç Kalite Tetkiki başladı. Tetkikler kapsamında üst yönetim toplantısı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık başkanlığında ESK Genel Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. [Devamı]
SU ÜRÜNLERİ AVLAMA SEZONU DUALARLA CUMHURBAŞKANIMIZIN HİMAYELERİNDE VİRA BİSMİLLAH DEDİ 01 Eylül 2020
foto Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'daki sel bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra Giresun Limanı'nda 2020-2021 Su Ürünleri Av Sezonu'nun Açılış Töreni'ne katıldı. Ülkenin dört bir yanındaki balıkçılara selam gönderen Erdoğan, bugün Giresun'a ve Giresunlulara yaşanan sel felaketi dolayısıyla "geçmiş olsun" demek için geldiklerini söyledi. [Devamı]
ESK'dan Tüketicilere "Mangallık Tavuk" 15 Ağustos 2020
foto Yaz dönemi mangal sezonunun açılması ile birlikte tavuk ürünlerine olan talep arttı. Tüketicinin kaliteli ve ekonomik ürünlere ulaşmasını hedefleyen Et ve Süt Kurumu, müşterileri için mangallık gövde tavuk üretiyor. ESK'nın mangal için özel olarak parçalayarak ürettiği gövde tavuklar kilogramı 12,50 TL'den satışa sunuldu. Tüketicilere ekonomik ve kaliteli et ürünleri ulaştırmak amacı ile çalıştıklarını dile getiren Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, 'Ülkemize 68 yıldır güvenilir ve uygun fiyatla ürünler sunan Et ve Süt Kurumu yeni ürünleriyle halkımıza hizmetini sürdürüyor. Yaz sezonunda piknik mangal lezzetini yaşatmak için özel mangallık tüm tavuk üretip tüketicimize ekonomik fiyata sunuyoruz." dedi. [Devamı]
Türk Kızılay, Vekaletle Kurban Organizasyonunu Et ve Süt Kurumu İş Birliğinde Yapıyor 17 Temmuz 2020
foto Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve Et ve Süt Kurumu Alım ve Üretim Daire Başkanı İbrahim Sarıtosun, 'Bereketi Yıl Boyu Sürsün' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, Et ve Süt Kurumu Sincan Kombinası'nda vekaletle kesilen kurbanların konserve haline getirildiği tesisi basın mensuplarına tanıttı. [Devamı]
15 Temmuz Milli Direniş Destanını Unutmayacağız Unutturmayacağız 14 Temmuz 2020
foto Bağımsız, güçlü Türkiye’nin, aziz milletimizin bütün dünyaya demokrasi dersi verdiği günün adıdır, bir dönüm noktasıdır 15 Temmuz... 15 Temmuz 2016 tarihinde terör örgütü ve uluslararası işbirlikçilerinin milli irademize yönelttiği o hain kalkışma, milletimizin feraseti ve devletimizin dik duruşuyla bastırılmış; kahramanlık destanları ile tarih yazmış milletimiz dört yıl önce bugün, vatanını hiç bir zaman sahipsiz bırakmayacağını tüm dünyaya yeniden ilan etmiştir. [Devamı]
Genel Müdürümüz ESK Kombina Müdürleri İle Telekonferans Toplantı Gerçekleştirdi 10 Temmuz 2020
foto Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, Kombina Müdürleri ile gerçekleştirdiği telekonferans toplantıda Kurum faaliyetlerini değerlendirdi. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, Ticaret ve Pazarlama Daire Başkanı Zafer Pekriz, Alım ve Üretim Daire Başkanı İbrahım Sarıtosun'un hazır bulunduğu toplantıda, Kurban bayramına yönelik sürdürülen çalışmalar ele alındı. [Devamı]
Tarım ve Orman Bakanlığından "Kurban Rehberi" 08 Temmuz 2020
foto Tarım ve Orman Bakanlığı yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık alacaklara yol gösterecek Kurban Rehberini yayımladı. Güncellenen rehber, hayvanların sevklerinde, alımı ve satımı ile kesiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ile "HaySag-Hayvan Sağlığı ve Refahı" mobil uygulaması hakkında vatandaşların bilgilendirilmesini içeriyor. [Devamı]
Kombinalarda TS EN ISO 9001 ve 22000 Denetimleri Online Sistemle Gerçekleştiriliyor 18 Haziran 2020
foto Et ve Süt Kurumu kombinalarında uygulanan TS EN ISO 9001 Kalite ve TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim sistemleri iç tetkikleri pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştiriliyor. Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını sonrası alınan tedbirler kapsamında ESK’da online denetim sistemi uygulanıyor. TS EN ISO 9001 Kalite ve TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri çerçevesinde yapılan gözetim tetkikleri Kalite ve Standardizasyon Şube Müdürlüğü, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve belgelendirme firması tarafından video konferans yöntemi ile gerçekleştiriliyor. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu Pandemide Ülkemiz İçin Üretime Devam Etti 02 Haziran 2020
foto Et ve Süt Kurumu, koronavirüs salgını sürecinde alınan üst düzey önlemler sayesinde üretimi kesintisiz sürdürerek Türkiye'nin et ihtiyacını karşılamaya devam etti. Kuruma ait tesislerinde salgın döneminde son 1 ayda 12 bin ton et tüketiciye sunuldu.Et ve Süt Kurumu, pandemi döneminden etkilenmeyen kuruluşların başında geldi. Kurumun ülke genelindeki 13 et kombinasında virüse karşı üst düzey önlemler alınarak, üretim devam etti. 13 kentteki kombinalarda Ramazan ayında kurum kombinalarında 12 bin ton et üretimi yapıldı.SİNCAN ET KOMBİNASINDA ÖNLEMLERKurumun en büyük üretim merkezi olan 1 ayda 5,5 bin ton üretim yapılan Sincan Et Kombinası'nda bu süreçte salgına karşı tüm tedbirler alınarak üretim yapıldı. Bu kapsamda ilk olarak çalışanlar için sıralı çalışma sistemine geçildi. Kronik rahatsı... [Devamı]
"Süt Üreticilerimize Bereketli Kazançlar Diliyoruz" 21 Mayıs 2020
foto Dünya Süt Günü, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde tüm yurtta kutlanıyor. Dünya Süt Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Uzun, tüm süt üreticilerinin ve tüketicilerin "Süt Haftasını" kutladı. Mesajında sağlıklı nesiller yetişmesi için süt ve süt ürünlerinin tüketilmesinin önemine vurgu yapan Genel Müdür Osman Uzun, özellikle küçükbaş süt ürünleri tüketiminin daha da artmasını arzu ettiklerini belirtti. ESK’nın, son dönemde yaşanan salgın hastalık sonrasında süt üreticilerini korumak için müdahale alımlarını sürdüreceğini kaydeden Genel Müdür Osman Uzun, mesajında şunları söyledi: “Et ve Süt Kurumu olarak süt arz talep dengesinin bozulmasından kaynaklı oluşacak olan çiğ süt fiyatının Ulusal Süt Konseyi tarafından ilan edilen ... [Devamı]
Sayfalar: 123456   1718192021