İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu
RSS

Gündem

TBMM KİT Alt Komisyon Toplantısı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Gerçekleştirildi 20 Ocak 2022
foto Et ve Süt Kurumu KİT Alt Komisyon Toplantısı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştirildi. KİT Komisyonu Alt Komisyon Denetim Programı kapsamında gerçekleştirilen toplantıda Et ve Süt Kurumu 2019-2020 yılı hesap ve işlemleri görüşüldü. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu İlk Süt Tesisini Yozgat'ta Açıyor 14 Ocak 2022
foto Et ve Süt Kurumu, yaklaşık 45 milyon liraya mal edilen ve günlük 98 ton süt işleme kapasitesine sahip olacak ilk süt tesisini Yozgat'ta açmaya hazırlanıyor. Tesiste peynir çeşitleri ve tereyağı üretimi yapılacak. Türkiye'de hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sunan Et ve Süt Kurumu, ilk süt işleme tesisini Yozgat'ta hizmete almaya hazırlanıyor. [Devamı]
Veteriner Hekim ve Gıda Mühendislerimiz Uygulamalı Eğitim Programında Buluştu 12 Ocak 2022
foto Et ve Süt Kurumu Kombinalarımızda görev yapan Veteriner Hekim ve Gıda Mühendislerimiz “Kurumumuz Mamullerinin Üretim Prosesi, Kritik Kontrol Noktaları Ve Uygulama Eğitimi” programına katıldı. AR-GE Şube Müdürlüğünün Araştırma-Geliştirme ünitesinde şarküteri ürünleri (sucuk, salam, sosis çeşitleri) geliştirme ve yeni ürün oluşturma çalışmaları, AR-GE, Erzurum ve Sincan Et Kombina Müdürlükleri teknik personeli ile oluşturulan çalışma grubuyla 12 Ocak 2022 tarihinde başladı. [Devamı]
ESK'dan Kıyma ve Kuşbaşı Konserveye Yüzde 25 İndirim! 06 Ocak 2022
foto Et ve Süt Kurumu kıyma ve kuşbaşı konservenin satış fiyatlarında yüzde 25 indirim uygulamaya başladı. Döviz kurundaki düşüşün ardından gıda fiyatlarında indirimler devam ediyor. Et ve Süt Kurumu, tüketicilere yönelik ekonomik fiyat politikasını sürdürüyor. ESK, “Çiftlikten Sofraya Güvenle” misyonuyla ürettiği geleneksel Et ve Balık Kurumu markalı, zengin ürün yelpazesini ekonomik fiyatlara tüketicilere ulaştırıyor. Gıda fiyatlarındaki indirime destek veren ESK, kıyma ve kuşbaşı konserve ürünlerinde yüzde 25 indirim uygulamaya başladı. [Devamı]
Genel Müdürümüz Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale İllerini Ziyaret Etti 31 Aralık 2021
foto Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, sektörel ziyaretler kapsamında Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale illerinde sektör paydaşları ile bir araya geldi. Beraberindeki heyetle Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya’yı makamında ziyaret eden Genel Müdürümüz, hayvancılık ile ilgili ve yakın zamanda açılacak Yozgat Süt İşletmemiz hakkında görüşmelerde bulundu. [Devamı]
Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğrencilerinden ESK’ya Ziyaret 30 Aralık 2021
foto Hacı Bayram Veli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu üyesi öğrenciler, Et ve Süt Kurumu Sincan Kombina Tesislerini ve AR-GE Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarette, ESK Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cemal Çalık ile bir araya gelen öğrenciler, Kurum faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı. [Devamı]
Kırsalda Değişim Hikayesi Yazılıyor 17 Aralık 2021
foto Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından 15-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma Sempozyumu, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, bakanlık bürokratları, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları, akademisyenler, tarımsal kooperatifler, üretici örgütleri, sivil toplum kuruluşları, yatırımcılar ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sempozyuma kurumumuzu temsilen Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, Ar-Ge Şube Müdürü V. Dr. İsmail Erim Köseoğlu katıldı. [Devamı]
Akademik Et ve Süt Kurumu Dergisinin İkinci Sayısı Okuyucularıyla Buluştu 14 Aralık 2021
foto Et ve Süt Kurumunun hakemli dergisi olan Akademik Et ve Süt Kurumu’nun ikinci sayısı Aralık ayında yayınlandı. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünün bilimsel makalelerinin yayımlandığı ulusal ve hakemli akademik dergisi Akademik Et ve Süt Kurumu Dergisi, ikinci sayısını okurlarıyla buluşturdu. [Devamı]
Yenilenen Sincan Kombinamızda Üretim Hızla Devam Ediyor 10 Aralık 2021
foto Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık beraberinde Kurum Daire Başkanları ve birim müdürleri ile tadilat süreçlerini tamamlayan Sincan Kombina tesislerinde incelemelerde bulundu. Genel Müdür Yardımcımız Dr. Cemal Çalık, kombinanın yenilenen bölümlerini gezerek yapılan çalışmalar hakkında Kombina Müdürü Hüseyin Erol‘dan bilgi aldı. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, temel amaçlarının tüketicinin ve üreticinin korunması ve sağlıklı gıda ürünlerinin tüketicilere sunulmasına modern tesislerle devam etmek olduğunu hatırlattı. Et ve Balık Kurumu markalı et ürünlerinin Türkiye’nin dört bir yanında modern kombinalarda sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilerek son tüketiciye, uygun fiyata ulaştırıldığını belirten Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, “Kurumumuzun en kapsaml... [Devamı]
Genel Müdürümüz Sektörel Ziyaretler Gerçekleştirdi 07 Aralık 2021
foto Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, 1 – 2 Aralık 2021 tarihlerinde sektörel ziyaretleri kapsamında Trabzon, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Rize illerinde bazı idareci ve sektör temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. [Devamı]
Sayfalar: 123456   2526272829