Gündem
“GAZZE'DE FİLİSTİNLİLERE UYGULANAN KATLİAM, MİLYONLARCA İNSANIN KABUL EDİLEMEZ BİR ŞEKİLDE GIDA VE SUYA ERİŞİMİNİ ENGELLİYOR."
“NEREDEYSE BİR YILDIR DEVAM EDEN BU ZİHİNSEL TUTULMANIN, İNSANLIK ADINA SONA ERMESİ GEREKİYOR."
[Devamı]
ÜRETİM PLANLAMASI VE SU KISITI KRİTERİNE UYGUN ÜRETİM YAPAN ÇİFTÇİYE YÜZDE 100'E VARAN MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bitkisel üretim planlamasına ilişkin "Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" konulu basın toplantısı düzenledi. Yumaklı burada yaptığı konuşmasında son dönemde iklim değişikliği, nüfus artışları, doğal afetler, göç, gıda milliyetçiliği, jeopolitik riskler ve daha birçok konunun tarımsal üretimi riskli hale getirdiğini söyledi.
[Devamı]
2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla İstanbul Yenikapı'da düzenlenen törenle açıldı.
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, balıkçıların avlanma hakkı elde edebilmesi amacıyla her yıl yeni ülkelerle balıkçılık anlaşmalarına imza attıklarını, başta Afrika ülkeleri olmak üzere geçen yıl 10 olan anlaşma sağlanan ülke sayısını bu yıl 15'e çıkardıklarını, 12 ülkeyle de müzakerelerde son aşamaya geldiklerini, hâlihazırda Moritanya başta olmak üzere 8 farklı ülkede avcılık faaliyetinde bulunulduğunu söyledi.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Tarım ve Orman Bakanlığında Personel Genel Müdürü olarak görev alan Seyfullah Arslantürk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyaret kapsamında Genel Müdürümüz Seyfullah Arslantürk'e yeni görevinde başarılar dilerken sektörel ve Kurum faaliyetleri ile ilgili konular da istişare edildi.
[Devamı]
Bazı sosyal medya hesaplarında, uzun gemi taşımacılığından etkilenmiş hayvanların görüntüleri paylaşılarak münferiden karşılaşılan kirli hayvan görüntüleri yaygın hadiselermiş gibi kamuoyuna lanse edilmekte, Et ve Süt Kurumunun gerçekleştirdiği besilik ithalatı ile ilgili haksız değerlendirmelerde bulunulmaktadır. Et ve Süt Kurumu, üreticilerimize besilik hayvan temini amacıyla 2024 yılının mart ayından itibaren ithalat faaliyetleri sürdürmektedir. Bu kapsamda başvuruda bulunan 4300 çiftçiden 2960 çiftçimize besilik hayvanları teslim edilmiştir.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, 25 Temmuz tarihinde Diyarbakır ilinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.
ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Diyarbakır programı kapsamında, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, ESK’nın Diyarbakır ve bölgesinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında istişarelerde bulunuldu.
[Devamı]
Sudan Hayvancılık Bakanı Nagda Alzubeir Arbab Ali, Sudan Türkiye Büyükelçisi Nadir Yosif Al-Tayeb ve beraberindeki heyet, 23 Temmuz tarihinde Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ı ziyaret etti.
ESK Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Kalkan ve Melik Daloğlu’nun hazır bulunduğu görüşmede, hayvancılık ve kırmızı et sektöründe Türkiye ile Sudan arasında gerçekleştirilebilecek iş birliği konuları ve Et ve Süt Kurumunun faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
[Devamı]
Basında “Et ve Süt Kurumu kuzu eti tanıtımına 193 milyon lira harcayacak” şeklinde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. ESK’nin böyle bir reklam bütçesi yoktur. Haberlerde atıf yapılan Et ve Süt Kurumu 2024-2028 Stratejik Planı çerçevesinde; -Küçükbaş hayvan üreticilerinin desteklenmesi, -Koyun kuzu eti tüketimini artırmaya yönelik yeni politikalar geliştirilmesi, -Koyun, kuzu eti üretim ve tüketimini özendirici tanıtım çalışmaları, -Küçükbaş üreticilerine yeni pazarlar oluşturulması, -Koyun etinden Et ve Balık Kurumu markalı yeni ürünler üretilmesi ve tüketicilere ekonomik fiyata daha fazla koyun kuzu eti ulaştırılması gibi çalışmalar ile hayvancılığın gelişimine katkı sunmayı hedefleyen 5 yıllık planın toplam maliyeti 193 milyon TL olarak öngörülmüştür. Bu maliyetin %98'i doğrudan ür...
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan’ın imzaladığı iş birliği protokolü ile sektörün gelişimi için ortak çalışmalar yürütülecek.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu Koordinasyon Toplantısı, ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan başkanlığında düzenlendi. Genel Müdürlük toplantı salonunda 14 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen Koordinasyon Toplantısında Genel Müdür Yardımcıları Melik Daloğlu, Ahmet Kalkan, daire başkanları ile birim amirleri bir araya geldi. Kombina müdürlerinin video konferans sistem aracılığı ile katıldığı toplantı kapsamında, Kurban Bayramı hazırlıkları ele alınırken kombina müdürlerince Genel Müdür Kayhan’a kombina çalışmaları, alım üretim ve satış faaliyetleri hakkında bilgi verildi. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan toplantıda yaptığı konuşmada, et ve süt piyasalarını yakından takip ettiklerini, Et ve Süt Kurumu olarak üreticileri koruyacak maliyet odaklı fiyat politikalarını sürdüreceklerini dile getirdi. Hayvansal üre...
[Devamı]
[Galeri görünümü ]