İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu
RSS

Gündem

Coğrafi İşaretle Tescillenen "Ağrı Yaprak Döneri" Tanıtıldı 26 Aralık 2022
foto Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretle tescillenen “Ağrı Yaprak Döneri” lansman toplantısı, Et ve Süt Kurumu Ağrı Kombina Müdürlüğünde yapıldı. Lansman toplantısına, Ağrı Valisi Osman Varol, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Et ve Süt Kurumu Ağrı Kombina Müdürü Yılmaz Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol, Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin ve Ağrı il müdürleri katıldı. [Devamı]
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın İbrahim Yumaklı Et ve Süt Kurumunu Ziyaret Etti 13 Aralık 2022
foto Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünü ziyaret etti. Kırmızı et piyasasının değerlendirildiği ziyarette, Bakan Yardımcımız Sayın İbrahim Yumaklı sektöre yönelik tedbirler ile ilgili Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan'dan bilgi aldı. [Devamı]
Genel Müdür Yardımcımız Ahmet Kalkan Denizli ve Aydın İllerini Ziyaret Etti 13 Aralık 2022
foto Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kalkan, sektörel ziyaretleri kapsamında 12 – 13 Aralık tarihlerinde Denizli ve Aydın illerinde sektör temsilcileri ve üreticiler ile görüşmeler gerçekleştirdi. İlk olarak Et ve Süt Kurumu Denizli Kombina Müdürlüğünü ziyaret eden Genel Müdür Yardımcımız Ahmet Kalkan, Kombina Müdürü Alper Durmuş’tan kombina faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Kombina tesislerinde incelemelerde bulunan Genel Müdür Yardımcımız, Kombina çalışanları ile bir araya gelerek sohbet etti. [Devamı]
Ulusal Kırmızı Et Konseyi 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi 07 Aralık 2022
foto Ulusal Kırmız Et Konseyi Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi. 7 Aralık 2022 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen “Ulusal Kırmızı Et Konseyi 5. Olağan Genel Kurulu”na Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, ESK Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Sarıtosun, Sincan Kombina Müdürü Abdulkadir Bayar, Bakanlık bürokratları, sektör temsilcileri ve üreticiler katıldı. [Devamı]
Sözleşmeli Besicilik Maliyet Komisyonu İlk Toplantısını Yaptı 06 Aralık 2022
foto Et ve Süt Kurumu Maliyet Komisyonu İlk Toplantısını 6 Aralık 2022 tarihinde düzenledi. Sözleşmeli Besicilik Projesi kapsamında üreticinin maliyetlerinin belirlemesi amacı ile oluşturulan Maliyet Komisyonu, ilk toplantısını ESK Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Sarıtosun Başkanlığında gerçekleştirdi. [Devamı]
ESK Genel Müdürü Kayhan "Amacımız Besicilerimizi Aracılardan Kurtarmak" 02 Aralık 2022
foto Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Kırşehir'de düzenlenen Sözleşmeli Besicilik Tanıtım Programına katıldı. Kırşehir Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Kırşehir'de Sözleşmeli Besicilik" programına, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan, Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Duran Seçen, Yozgat Et Kombinası Müdürü Harun Pehluvan ve sektör temsilcileri katıldı. [Devamı]
Genel Müdür Yardımcımız İbrahim Sarıtosun Diyarbakır Kombinasını Ziyaret Etti 02 Aralık 2022
foto Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Sarıtosun, 2 Aralık tarihinde Diyarbakır Kombina Müdürlüğünü ziyaret etti. Beraberinde Teknik İşler Daire Başkanı Ramazan Palıt ile Diyarbakır Kombinamızı ziyaret eden Genel Müdür Yardımcımız İbrahim Sarıtosun, Diyarbakır Kombina Müdürü Hüseyin Altun’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı ve Kombina personelleri ile buluştu. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu, Nevşehir 1. Tarım ve Gıda Fuarında 02 Aralık 2022
foto Tarım ve Orman Bakanlığının desteği ile 1 - 4 Aralık 2022 tarihleri arasında Nevşehir'de ilk kez Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı düzenleniyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve diğer katılımcıların gerçekleştirdiği açılış törenine Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombina Müdürlüğü katıldı. [Devamı]
KAMUOYU AÇIKLAMASI 01 Aralık 2022
Bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında, Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan tarafından dile getirildiği iddia edilen “Kırmızı et alım fiyatları 120 TL bandında olması gerekir“ ifadeleri, Genel Müdürümüze ait değildir. Genel Müdürümüzün katıldığı Kayseri Sektör Değerlendirme Toplantısı, basın mensupları tarafından takip edilmiş olup katılımcılara ait açıklamalar, ulusal haber ajansları ve diğer açık kaynaklara da yansımıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. [Devamı]
Genel Müdürümüz Kayseri’de Sözleşmeli Besicilik Projesini Anlattı 01 Aralık 2022
foto Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Türkiye’nin kırmızı ette kendisine yetecek bir strateji geliştirmesi gerektiğini söyleyerek, “Kırmızı ette kendimize yetmenin yolu tedarik zincirini ıslah etmektir” dedi. Kayseri Kırmızı Et Üreticiler Birliği tarafından düzenlenen ‘Sözleşmeli Besicilik İstişare Toplantısı'nda konuşan Türkiye Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, “Kırmızı et, dünyada çok bol bir ürün değil. Toplamı 70 milyon tondur dünya üretiminin ve bunun ticarete konu kısmı sadece 11,5-12 milyon tondur. Türkiye gibi güçlü bir ekonomi, genç bir nüfus dışarıdan et almaya kalkıştığı zaman aslında dünya fiyatlarını da yükseltme potansiyelindedir. Çünkü çok bol bir ürün değildir. Üretimine baktığımız zaman özellikle Latin Amerika başta olmak üzere ağırlıklı meraya dayalı b... [Devamı]
Sayfalar: 1234567891011   3940414243