Gündem
Yozgat Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 8-11 Eylül 2022 tarihleri arasında Yozgat Kapalı Fuar alanında düzenleniyor.
Yozgat Valisi Ziya Polat’ın gerçekleştirdiği açılış törenine ESK Genel Müdür Yardımcısı V. Ahmet Kalkan, Kombina Müdürü Harun Pehluvan ve Süt İşletme Müdürü Akif Başol katıldı.
[Devamı]
VERİMLİLİK TEŞVİK PRİMİ İLE CANLI STOK YÖNETİMİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM SAĞLANACAK
BESİCİLERE KIRMIZI ET PİYASASININ ARZ TALEP DURUMUNA GÖRE ERKEN YA DA GEÇ KESİM PRİMLERİ VERİLEBİLECEK
OLUŞTURULACAK KOMİSYONLAR AYLIK MALİYETLERİ HESAPLAYACAK, ÇİFTÇİ REFAHI GÖZETİLEREK ALIM FİYATLARI GÜNCELLENECEK
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çorum ve Amasya illerini ziyaret etti.
İl Tarım ve Orman Müdürü ve sektör temsilcileri ile bir araya gelen Genel Müdür Kayhan, sektörel değerlendirme toplantısına katılarak üreticilerle görüş alışverişinde bulundu.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu (ESK), piyasa regülasyon sorumluluğu çerçevesinde üreticinin alın terinin korunması için bazı tedbirler almıştır.
Bu kapsamda;
• Kuzu karkas alım fiyatı 88 TL/kg’dan 90 TL/kg’a çıkmıştır
• İç tüketimin artırılması amacıyla da perakende satış mağazalarımızda yüzde 25 indirime gidilmiştir. Kuzu karkas ihracatında ise alım fiyatı en az 92 TL/kg olarak belirlenmiştir.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu, kuzu eti satışlarında indirim kampanyası başlattı.
Fiyatlarda yapılan indirimle kuzu etinin daha fazla tüketiciye ulaştırılması hedefleniyor. Halkımızın uygun fiyatlarla kaliteli kuzu eti tüketmesi sağlanacak.
Et ve Süt Kurumu kampanya ile koyun kuzu eti tüketiminde farkındalık oluşturmayı da amaçlıyor.
[Devamı]
70. Geleneksel Hasat Bayramı, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci'nin katılımıyla Polatlı Tarım İşletmesi'nde yapıldı. 29 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen programa Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan katıldı. Sincan Kombina Müdürlüğünün stant açtığı Geleneksel Hasat Bayramı etkinliklerinde Tarım ve Orman Bakanlığı kurumları ve sivil toplum kuruluşları ürünlerini sergiledi. Bir yıllık çalışma ve çabaların karşılığının alındığı, bereketin ve bolluğun simgesi olan hasadın bayram havasında kutlandığı bu günde Bakan Kirişci, biçerdöverle ekim alanlarında hasat yaptı, tören alanında Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki kurumların stantlarını gezerek yürütülen çalışmalar ve projelerle ilgili bilgiler aldı. ...
[Devamı]
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve tarım paydaşları bir araya geldi.
Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya giden Bakan Yardımcımız Yumaklı, Genel Müdürümüz Kayhan ve beraberindeki heyet, güne Konya Ticaret Borsası ziyareti ile başladı. Programa, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Ulusal Hububat Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Taşpınar ile bazı sektör temsilcileri katıldı.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, 5 Temmuz 2022 tarihinde Ankara Üniversitesi ev sahipliğinde TÜBA Gıda ve Beslenme Çalışma Grubunun hazırladığı “TÜBA-III. Gıda ve Sağlıklı Beslenme Sempozyumu: Sürdürülebilir Gıda Politikaları ve Tedarik Zincirleri” konulu sempozyuma konuşmacı olarak katıldı. Genel Müdür Kayhan sempozyumda “Et ve Süt Kurumu Açısından Sürdürülebilir Gıda Politikaları” hakkında değerlendirmelerde bulundu.
[Devamı]
Kurban Organizasyonu her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da Kurban'da Kızılay Modeli Et ve Süt Kurumu iş birliği ile gerçekleşiyor.
Kızılay ve Et ve Süt Kurumu arasında Kurban Bayramı’nda hazırlanan kurbanlıkların tedariki, kesimi, parçalanması ve ambalajlanmasına ilişkin bir protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde Kızılay’a yapılan kurban bağışları Et ve Süt Kurumu tarafından temin edilerek konservelenip, Kızılay tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yaklaşık 4 milyon ihtiyaç sahibi insana kurban bereketini taşımayı hedefleyen Kızılay, 800 gramlık yaklaşık 700 bin adet konserveyi de insanlara ulaştırmayı planlıyor.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu AR-GE Şube Müdürlüğü, satış mağazaları için ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına yönelik üretilen Et ve Balık Kurumu markalı lezzetler ile ilgili ürün geliştirme çalışmaları gerçekleştiriyor.
Bu kapsamda AR-GE Laboratuvarlarında geliştirilen bazı şarküteri ürünlerinin duyusal panelleri Genel Müdürlüğümüz toplantı salonunda ve Sincan Kombina Müdürlüğümüzde düzenlendi.
[Devamı]
[Galeri görünümü ]