RSS
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Türkiye’nin kırmızı ette kendisine yetecek bir strateji geliştirmesi gerektiğini söyleyerek, “Kırmızı ette kendimize yetmenin yolu tedarik zincirini ıslah etmektir” dedi. Kayseri Kırmızı Et Üreticiler Birliği tarafından düzenlenen ‘Sözleşmeli Besicilik İstişare Toplantısı'nda konuşan Türkiye Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, “Kırmızı et, dünyada çok bol bir ürün değil. Toplamı 70 milyon tondur dünya üretiminin ve bunun ticarete konu kısmı sadece 11,5-12 milyon tondur. Türkiye gibi güçlü bir ekonomi, genç bir nüfus dışarıdan et almaya kalkıştığı zaman aslında dünya fiyatlarını da yükseltme potansiyelindedir. Çünkü çok bol bir ürün değildir. Üretimine baktığımız zaman özellikle Latin Amerika başta olmak üzere ağırlıklı meraya dayalı b... [Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, 1 Aralık 2022 tarihinde Kayseri ilinde sektör temsilcileri ile bir araya geldi.
ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan Kayseri ziyaretleri kapsamında ilk olarak Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i ardından Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin’i ziyaret etti. Yozgat Et Kombinası Müdürü Harun Pehluvan'ın da eşlik ettiği ziyaretlerde, Kayseri ili ve ilçelerinde gelişen hayvancılık faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. [Devamı]
Milli Savunma Bakanlığı heyeti, Et ve Süt Kurumu Sincan Kombina tesislerimizi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Milli Savunma Bakanlığı Tedarik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Avcı ve beraberindeki heyet, Et ve Süt Kurumu Sincan Kombina Müdürlüğü tesislerini ziyaret etti. [Devamı]
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin ve Birlik Genel Sekreteri Ali Özgehan, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ı ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında Başkan Keskin ve Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan, et süt piyasası ve Sözleşmeli Besicilik Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. [Devamı]
Anadolu İzlenimleri Dergisi ev sahipliğinde Ankara Üniversitesi iş birliği ile 28 Kasım 2022 tarihinde “Ülken İçin Üret” paneli düzenlendi.
Programa, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Necdet Ünüvar, FAO Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, Genel Müdür Yardımcımız Ahmet Kalkan, Sincan Kombina Müdürümüz Abdulkadir Bayar, Tarım ve Orman Bakanlığı Bürokratları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda akademisyen, çiftçi ve öğrenci katıldı. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, 24 Kasım tarihinde Konya ilinde sektörel görüşmeler gerçekleştirdi.
ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan Konya programı kapsamında, Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı ardından Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut ve Konya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fettah Öztürk’ü ziyaret etti. Sincan Kombina Müdürü Abdülkadir Bayar’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde, bölge hayvancılığı ve Konya Üretici Birlikleri faaliyetleri değerlendirildi. [Devamı]
Sudan’ın Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb ve beraberindeki heyet, 22 Kasım tarihinde Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ı ziyaret etti.
Hayvancılık ve kırmızı et sektöründe Sudan ile Türkiye arasında gerçekleştirilebilecek iş birliği konuları hakkında değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette, Et ve Süt Kurumunun faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. [Devamı]
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ı makamında ziyaret etti.
Sektörel konuların görüşüldüğü ziyarette, üreticilere güvenilir pazar ve fiyat garantisi sunmak amacıyla başlatılan Sözleşmeli Besicilik Projesi hakkında çalışmalar değerlendirildi. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu, Ardahan'da düzenlenen İl Çalıştayı’na katıldı.18 – 19 Kasım tarihlerinde düzenlenen çalıştaya, Et ve Süt Kurumu Erzurum Kombina Müdürü İsmail Atasever ve Alım Üretim Daire Başkanlığından Hayvan ve Hayvansal Ürünler Alım Şube Müdürü Ersin Tahiroğlu katılım sağladı.Ardahan Üniversitesi ev sahipliğinde ve Ardahan Ekonomik ve Sosyal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (ARESAM) bünyesinde düzenlenen çalıştayda, Kurumumuzun Sözleşmeli Besicilik Proje tanıtımı yapılarak ESK’nın kurumsal faaliyetleri ve Ardahan bölgesine ilişkin çalışmaları ele alındı. [Devamı]
Kurumumuzun büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım fiyatları güncellenmiştir.
Piyasa regülasyon sorumluluğu çerçevesinde yapılan güncellemeye göre 1. kalite dana fiyatı 100 TL/Kg (Bakanlık desteklemesi dahil), 2. kalite 88 TL/Kg, 3. kalite 85 TL/Kg şeklinde, küçükbaş alım fiyatlarında da kuzu 94 TL/Kg, toklu 88 TL/Kg şeklinde artırılmıştır. [Devamı]
Gündem
Genel Müdürümüz Kayseri’de Sözleşmeli Besicilik Projesini Anlattı 01 Aralık 2022

Genel Müdürümüz Kayseri'de Sektör Temsilcileri İle Bir Araya Geldi 01 Aralık 2022

MSB Heyetinden Sincan Kombinamıza Ziyaret 30 Kasım 2022

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliğinden Genel Müdürümüze Ziyaret 29 Kasım 2022

Et ve Süt Kurumu “Ülken İçin Üret” Paneline Katıldı 28 Kasım 2022

Genel Müdürümüz Konya'da Sektörel Görüşmeler Gerçekleştirdi 24 Kasım 2022

Sudan Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb Et ve Süt Kurumunu Ziyaret Etti 22 Kasım 2022

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Müdürümüzü Ziyaret Etti 21 Kasım 2022

Et ve Süt Kurumu Ardahan İl Çalıştayı’na Katıldı 21 Kasım 2022

BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ALIM FİYATLARI ARTIRILDI 14 Kasım 2022
