Gündem
Kurban Bayramı nedeniyle üreticilerimiz tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacaktır.
Üreticilerimizin, en yakın Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürlüklerine, kulak küpesi, hayvan kimlik belgeleri ve kurbanlık hayvan satış noktasında görevli resmi veteriner hekim sevk raporu ile başvurmaları halinde kurbanlıkları Kurum karkas alım fiyatlarından satın alınacaktır.
[Devamı]
Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ı ziyaret etti. 16 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen ziyarette, sektörel çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
[Devamı]
Tarım ve Orman Bakanlığı görevini önceki Bakan Prof. Dr. Vahit Kirişci'den devralan İbrahim Yumaklı, gelecek dönemde üretimden tüketime her aşama için planlanan yapısal reformları hayata geçireceklerini söyledi.
Bakanlıktaki devir teslim töreni bürokratlar, Bakanlık çalışanları ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.
[Devamı]
Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sultan Murat Karadağ, Genel Merkez Şube Başkanı Hasan Çiloğlu, Ankara Şube Başkanı Duran Çiçek, Başkan Yardımcıları İlhan Öztürk ve Ümit Midiliç Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan’ı makamında ziyaret etti.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu, tüketiciyi korumaya yönelik alınan tedbirler kapsamında kasap esnafına da kırmızı et tedarik edecek. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı arasında imzalanan protokole göre, Kasaplar Federasyonu’na üye kasap esnafına et tedarik edilecek, daha yaygın tüketici ağına uygun fiyattan kırmızı et satışı sağlanacak. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, piyasada kırmızı et fiyatlarındaki yükselişi durdurmak ve arz açığından kaynaklı spekülatif hareketleri önlemek, piyasada kırmızı et fiyatını dengelemek için tedbirler uygulamaya devam edeceklerini söyledi.
[Devamı]
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ziyaret ettiği Afyonkarahisar'da tarım sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.
Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan'ın da hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma yapan Bakan Kirişci yapılan tüm tarihi kazılarda medeniyetlerin hep verimli sulak tarım topraklarında kurulduğunun ortaya çıktığını ifade ederek "Teknoloji ne kadarda ilerlerse ilerlesin mutlaka insanoğlu gıdaya ihtiyaç duymaktadır. Kovid-19 pandemisi ile Rusya-Ukrayna Savaşı, geçtiğimiz dönemde buna en iyi iki örnektir. Tarımsal üretim, sağladığı katma değerin yanı sıra ve sanayi için tedarik edilen ham madde açısından ekonominin çarklarının dönmesinde büyük fayda sağlamaktadır. Bu nedenle Bakanlık olarak tarım sektörünün durumunu analiz ederken ...
[Devamı]
- Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci:
- "Üreticilerimiz Allah'ın izniyle sözleşmeli besicilik, sözleşmeli süt inekçiliği sayesinde yarın bugünkünden daha düzenli ve öngörülebilir bir görünüme kavuşacak. Bu ülkenin her türlü ihtiyacı yerli ve milli olarak üretilmeye devam edecek, daha fazlası sağlanacak"
[Devamı]
- ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan: - "Ankara PERDER'de faaliyet gösteren marketlere bu haftadan itibaren ihtiyaç duydukları kadar karkas et temin edeceğiz" - "Fiyatta denge oluşuncaya kadar tedbirlerimiz devam edecektir" - Ankara PERDER Başkanı Ramazan Gülhan: - "Ankara halkına 190 liradan kıyma ve 210 liradan kuşbaşı satma imkanına kavuşacağız" Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (Ankara PERDER) bünyesinde faaliyet gösteren marketlere bu haftadan itibaren ihtiyaç duydukları kadar karkas et temin edeceklerini belirterek, "Fiyatta denge oluşuncaya kadar tedbirlerimiz devam edecektir." dedi.
[Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Yozgat Süt İşletme Müdürlüğümüzü ziyaret etti.
Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kalkan, Muhasebe ve Mali İşler Daire Başkanı Nuri Aslankaya, Bilgi İşlem Daire Başkanı İbrahim Çetin ve Piyasa İzleme ve Değerlendirme Başkanı Fatih Kılıç’ın hazır bulunduğu ziyarette, Yozgat Süt İşletme Müdürlüğünde kurum idari ve teknik personeli ile toplantı gerçekleştirildi. ESK Genel Müdürü Kayhan, İşletme Müdürü Akif Başol’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
[Devamı]
- Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan: - "Türkiye genelinde Tarım Kredi Market zincirleri ile bir protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında bugünden başlayarak verdiğimiz ürünlerin miktarını aylık minimum 600 tona çıkararak MAP ambalajlı 1'er kilogramlık kıyma ve kuşbaşı vereceğiz. Kıymanın kilogramı 140 lira, kuşbaşı etin kilogramı da 150 liradan market raflarında satılacak" - "İstanbul'da faaliyet gösteren ve kasap reyonu olan market zincirlerine aylık minimum 2 bin 400 ton karkas et vereceğiz. Onlar da ramazan boyunca tüketicilerimize kıymayı 190 liradan, kuşbaşı eti de 210 liradan satacaklarını taahhüt ettiler. Bu program da bugünden itibaren başlıyor" Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan, ramazan öncesinde et fiyatlarındaki spekülasyonun önünde geçmek için attı...
[Devamı]
[Galeri görünümü ]