RSS
Sudan Hayvancılık Bakanı Nagda Alzubeir Arbab Ali, Sudan Türkiye Büyükelçisi Nadir Yosif Al-Tayeb ve beraberindeki heyet, 23 Temmuz tarihinde Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan’ı ziyaret etti.
ESK Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Kalkan ve Melik Daloğlu’nun hazır bulunduğu görüşmede, hayvancılık ve kırmızı et sektöründe Türkiye ile Sudan arasında gerçekleştirilebilecek iş birliği konuları ve Et ve Süt Kurumunun faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. [Devamı]
Basında “Et ve Süt Kurumu kuzu eti tanıtımına 193 milyon lira harcayacak” şeklinde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. ESK’nin böyle bir reklam bütçesi yoktur. Haberlerde atıf yapılan Et ve Süt Kurumu 2024-2028 Stratejik Planı çerçevesinde; -Küçükbaş hayvan üreticilerinin desteklenmesi, -Koyun kuzu eti tüketimini artırmaya yönelik yeni politikalar geliştirilmesi, -Koyun, kuzu eti üretim ve tüketimini özendirici tanıtım çalışmaları, -Küçükbaş üreticilerine yeni pazarlar oluşturulması, -Koyun etinden Et ve Balık Kurumu markalı yeni ürünler üretilmesi ve tüketicilere ekonomik fiyata daha fazla koyun kuzu eti ulaştırılması gibi çalışmalar ile hayvancılığın gelişimine katkı sunmayı hedefleyen 5 yıllık planın toplam maliyeti 193 milyon TL olarak öngörülmüştür. Bu maliyetin %98'i doğrudan ür... [Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan’ın imzaladığı iş birliği protokolü ile sektörün gelişimi için ortak çalışmalar yürütülecek. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu Koordinasyon Toplantısı, ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan başkanlığında düzenlendi. Genel Müdürlük toplantı salonunda 14 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen Koordinasyon Toplantısında Genel Müdür Yardımcıları Melik Daloğlu, Ahmet Kalkan, daire başkanları ile birim amirleri bir araya geldi. Kombina müdürlerinin video konferans sistem aracılığı ile katıldığı toplantı kapsamında, Kurban Bayramı hazırlıkları ele alınırken kombina müdürlerince Genel Müdür Kayhan’a kombina çalışmaları, alım üretim ve satış faaliyetleri hakkında bilgi verildi. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan toplantıda yaptığı konuşmada, et ve süt piyasalarını yakından takip ettiklerini, Et ve Süt Kurumu olarak üreticileri koruyacak maliyet odaklı fiyat politikalarını sürdüreceklerini dile getirdi. Hayvansal üre... [Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere ve beraberindeki heyeti kabul etti. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünde 8 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşen ziyarette, ESK’nın İstanbul PERDER ile yaptığı protokol çerçevesinde sürdürülen iş birliği ve faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette, ESK Genel Müdür Yardımcısı Melik Daloğlu, Ticaret ve Pazarlama Dairesi Başkanı İsmail Cem Arzıtaş ve İstanbul Et İşletme Müdürü Berkant Mutlu hazır bulundu. Piyasa regülasyon faaliyetleri kapsamında İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği ile ortak çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan ESK Genel Müdürü Kayhan, Et ve Süt Kurumu olarak PERDER aracılığıyla uygun fiyat... [Devamı]
Et ve Süt Kurumu Besilik Sığır Satışı kapsamında Uruguay'dan getirilen besilik danalar üreticilere teslim edilmeye başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 yılı besilik dana tedarik planlaması kapsamında Et ve Süt Kurumu tarafından Uruguay'dan getirilen toplam 10 bin 700 baş büyükbaş hayvanın nakliye işlemleri Mersin Taşucu Limanı’nda gerçekleştirildi. İlk parti besiliklerini Taşucu Limanı’nda Et ve Süt Kurumu yetkililerinden teslim alan üreticiler memnuniyetlerini dile getirerek Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti. Besilik başvurusunda bulunan üreticilere, hayvanları başvuru önceliğine göre dağıtılıyor. Et ve Süt Kurumu tarafından besilik materyal temini amacı ile gerçekleştirilen teslimatlar, üreticilere planlandığı şekilde devam edecek.... [Devamı]
Et ve Süt Kurumu (ESK) Ramazan nedeniyle et ürünlerini daha fazla tüketiciye ulaştırma hedefiyle et üretimini artırdı. 14 ildeki 15 kombinada et üretimi 2 katına çıkarken, mağazalarda da gece 23.00'e kadar hizmet verilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumunda, Ramazan öncesi et ve et ürünlerine talep arttı. Et ve Süt Kurumu da ramazan ayı boyunca mağazalarındaki et ürünlerini daha fazla tüketiciye ulaştırma hedefiyle et üretimini artırdı. 14 ildeki 15 kombinada et üretimi 2 katına çıkarken, Ankara'daki Sincan Kombina Müdürlüğü'nde 25 ton olan günlük et üretimi 50 tona yükseltildi. Mağazalardaki mesai saatleri de güncellendi. Kurum mağazaları ramazan hazırlıkları kapsamında sabah 08.00'den gece 23.00'e kadar hizmet verecek. Et ve Süt Kurumu'nda kıyma kilogram fiyatı 229 l... [Devamı]
Ankara ve İstanbul'da Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yapılan iş birliği kapsamında ramazan boyunca kırmızı et fiyatları sabitlendi.
Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan öncesi kırmızı et fiyatlarında spekülatif artış olduğunu ifade etti. [Devamı]
Brezilya Federal Cumhuriyeti Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ticaret ve Uluslararası İlişkiler Bakan Yardımcısı Roberto Perosa ve beraberindeki heyet, Türkiye’deki temasları kapsamında Et ve Süt Kurumunu ziyaret etti. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan ev sahipliğinde 1 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen ziyarette, Türkiye ile Brezilya arasındaki ekonomik iş birliği çalışmaları kapsamında Et ve Süt Kurumunun Brezilya ile ticari faaliyetleri görüşüldü. Görüşmelerde ESK Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kalkan, Ticaret ve Pazarlama Daire Başkanı İsmail Cem Arzıtaş hazır bulundu. Heyetler arası görüşmenin gerçekleştiği ziyarette, Bakan Yardımcısı Roberto Perosa’ya, Brezilya Tarım Bakanlığı Ticaret ve Uluslararası İlişkiler Sekreterliği Müsteşar Yardımcısı Julia Ramos, Ticareti Geliştirme ve ... [Devamı]
Gündem
Sudan Hayvancılık Bakanı Nagda Alzubeir Arbab Ali, Genel Müdürümüzü Ziyaret Etti 23 Temmuz 2024

DOĞRUSU NEDİR? 19 Temmuz 2024

ESK ile Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı 27 Haziran 2024

Et ve Süt Kurumu Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi 14 Mayıs 2024

ESK Genel Müdürü Kayhan “PERDER ile İş Birliğimiz Sürecek” 08 Mayıs 2024

KAMUOYU AÇIKLAMASI 30 Nisan 2024
Bazı haber sitelerinde yer alan “ESK Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğini Görmezden Geliyor” iddiası üzerine bu açıklamayı yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Kurumumuz serbest piyasa kuralları dahilinde kırmızı et piyasasını düzenleyici ve destekleyici tedbirlerle kırmızı ette fiyat istikrarının oluşmasına katkıda bulunmaktadır. Dış tedarik karkas et sözleşmelerimizin tamamı Bakanlığımız tarafından onaylanmış kesimhanelerle yapılmaktadır. Hiçbir şekilde aracı tedarikçilerden alım yapılmamaktadır. Kesim öncesi canlı hayvan muayenesi, helal kesim, kesim hijyeni, et muayenesi, karkas derecelendirme, damgalama, soğutma, yükleme ve soğuk zincirin sağlanması gibi tüm prosesler hem Bakanlık hem de Kurumumuz veteriner hekimlerinin denetim ve yönetiminde gerçekleşmektedir. Yurt dı... [Devamı]ÜRETİCİLERE BESİLİK DANALAR TESLİM EDİLMEYE BAŞLADI 24 Mart 2024

ET VE SÜT KURUMUNUN RAMAZAN MESAİSİ BAŞLADI 07 Mart 2024

Ankara ve İstanbul'da Ramazan Ayı Boyunca Kırmızı Etin Fiyatı Sabitlendi 05 Mart 2024

BREZİLYA HEYETİ ET VE SÜT KURUMUNDA 01 Mart 2024
