İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu
RSS

Gündem

ESK Genel Müdürü Osman Uzun’dan Dünya Süt Günü Mesajı 31 Mayıs 2021
foto Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) almış olduğu bir karar ile 1 Haziran tarihi dünya genelinde ‘’Dünya Süt Günü’’ olarak kutlanmaktadır. Sütün önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 1 Haziran Dünya Süt Gününde farklı ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. [Devamı]
Genel Müdür Yardımcımız Dr. Cemal Çalık Bingöl ve Erzurum Kombinalarına ziyarette bulundu 30 Mayıs 2021
foto Genel Müdür Yardımcımız Dr. Cemal Çalık Erzurum ve Bingöl Kombinalarımızı ziyaret etti. Beraberinde Teknik İşler Daire Başkanı Ramazan Palıt ile Erzurum ve Bingöl illerindeki kombinalarımızda incelemelerde bulunan Genel Müdür Yardımcımız, Erzurum Kombina Müdürü İsmail Atasever’den ve Bingöl Kombina Müdürü Burhan Çoşkun’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. [Devamı]
Genel Müdürümüz Osman Uzun Kayseri ve Kırşehir İllerinde Ziyaretlerde Bulundu 26 Mayıs 2021
foto Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Uzun, beraberindeki heyetle birlikte Kayseri ve Kırşehir illerinde çeşitli temaslarda bulundu. 25 Mayıs 2021 tarihinde Kayseri ve Kırşehir'e ziyaretler düzenleyen ESK Genel Müdürü Osman Uzun, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ayhan Temiz ile görüştü. Kayseri İl Müdürlüğü kampüs alanında hizmete başlayan Et ve Süt Kurumu Kayseri İrtibat Bürosunda incelemelerde bulunan Genel Müdür Uzun, irtibat bürosunun çalışmaları hakkında bilgi aldı. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu Aktüel Bülten Yayım Hayatına Başladı 18 Mayıs 2021
foto Et ve Süt Kurumu Aktüel Bülten Nisan ayında yayım hayatına başladı. ESK faaliyetleri ve sektörel konuların ele alınacağı Bülten üç aylık periyodla dijital ortamda okuyucusu ile buluşacak. Et ve Süt Kurumu Aktüel Bülten'in İlk sayısı için tıklayınız ⇓ [Devamı]
Trabzon Kombinası İnşası Sürüyor 12 Nisan 2021
foto Genel Müdür Yardımcımız Dr. Cemal Çalık Trabzon Kombinası İnşaatını Denetledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılında devredilen Trabzon Kombinası projesi inşaatı hızla ilerliyor. Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık proje alanında incelemelerde bulundu. [Devamı]
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece Erzurum Kombinamızı Ziyaret Etti 06 Nisan 2021
foto Çeşitli temaslar ve ziyaretler için Erzurum’da bulunan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, beraberindeki heyetle birlikte Erzurum Kombina Müdürlüğünü ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Işıkgece, 2017 yılında yeni kampüs alanına taşınarak faaliyetlerini sürdüren Erzurum Kombinamızın modern tesislerini ve yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, Kombina Müdürü İsmail Atasever’den faaliyetleri hakkında bilgi aldı. [Devamı]
"Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı" Diyarbakır’da Düzenlendi 05 Nisan 2021
foto Diyarbakır’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı, Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. 7320 metrekarelik alanda yapılan fuarda, Türkiye ve komşu ülkelerden 101 üretici firma yerini aldı. Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Kombina Müdürlüğünün stant açtığı fuarda Karadeniz, Akdeniz ve Ege bölgesinden yerel ürünler sergilendi, yeni tarımsal teknolojiler tanıtıldı. Fuar, pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilirken, ziyaretçiler fuar girişlerinde HES kodu sorgulamasından geçirildi. 30 Mart -3 Nisan tarihlerinde düzenlenen fuarı yaklaşık yüz bin kişi ziyaret etti. Fuarın açılış törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarih ve kültür şehri, tarım ve ticaret baş şehirlerinden Diyarbakır'da açılışını gerçekleştirecekleri... [Devamı]
ESK’nın Hakemli Dergisi Akademik Et Ve Süt Kurumu Yayım Hayatına Başladı 05 Nisan 2021
foto Et ve Süt Kurumu’nun üniversitelerle iş birliğine katkı sağlaması hedeflenen bilimsel dergisi Akademik Et ve Süt Kurumu, Nisan ayında ilk sayısını yayımladı. Ulusal olarak yılda iki kez ve bilimsel nitelikte çalışmaların yayımlanması planlanan Akademik Et ve Süt Kurumu Dergisi dünyada ve Türkiye’de tarım, hayvancılık, balıkçılık ve su ürünleri ile et ve süt sektörü temelinde gıda hijyeni ve teknolojisi, gıda güvenliği, hayvancılık ekonomisi, halk sağlığı, sağlıklı ve dengeli beslenme, beslenmenin önemi, biyokimya, mikrobiyoloji, AR-GE çalışmaları ve kalite yönetim sistemleri, helal gıda ve bu kapsamlardaki eğitimin rolü konularını kapsayacak. [Devamı]
Tavuk Üreticileri ile Sektör Değerlendirme Toplantısı Yapıldı 01 Nisan 2021
foto Türkiye’nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren tavuk üreticileri ile sektör değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık ve Alım ve Üretim Dairesi Başkanı İbrahim Sarıtosun’un katılımı ile düzenlenen toplantıda, Türkiye’de beyaz et sektöründeki gelişmeler ele alındı, tavukçuluk sektörünün sorunları görüşüldü ve sektör temsilcilerinin talepleri değerlendirildi. Et ve Süt Kurumunun tavuk üreticilerinin her zaman yanında olduğunu vurgulayan ESK Genel Müdürü Osman Uzun, Erzincan’da hizmet veren ESK Tavuk Kombinası’nın üreticilerin üretim kapasitesini artırmaları amacı ile ürün çeşidi ve pazar ağını genişletmeye yönelik çalışmalar yaptığını vurguladı. Toplantıda ayrıca yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte tavukçuluk... [Devamı]
Afet Farkındalık Eğitim Programı Düzenlendi 31 Mart 2021
foto 2021 yılının Türkiye Afet Eğitim Yılı olarak ilan edilmesi nedeniyle 2021 Yılı Hizmet İçi Eğitim Planı kapsamında Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü personeline yönelik olarak Afet Farkındalık Eğitim Programı düzenlendi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından 31 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen Afet Farkındalık Eğitimleri, Acil Durum Ekipleri Eğitimi, Risk Yönetimi programları kapsamında afet ve acil durumlara yönelik uygulamalar ele alındı. [Devamı]
Sayfalar: 12345678   2324252627