RSS
70. Geleneksel Hasat Bayramı, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci'nin katılımıyla Polatlı Tarım İşletmesi'nde yapıldı. 29 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen programa Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan katıldı. Sincan Kombina Müdürlüğünün stant açtığı Geleneksel Hasat Bayramı etkinliklerinde Tarım ve Orman Bakanlığı kurumları ve sivil toplum kuruluşları ürünlerini sergiledi. Bir yıllık çalışma ve çabaların karşılığının alındığı, bereketin ve bolluğun simgesi olan hasadın bayram havasında kutlandığı bu günde Bakan Kirişci, biçerdöverle ekim alanlarında hasat yaptı, tören alanında Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki kurumların stantlarını gezerek yürütülen çalışmalar ve projelerle ilgili bilgiler aldı. ... [Devamı]
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve tarım paydaşları bir araya geldi.
Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya giden Bakan Yardımcımız Yumaklı, Genel Müdürümüz Kayhan ve beraberindeki heyet, güne Konya Ticaret Borsası ziyareti ile başladı. Programa, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Ulusal Hububat Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Taşpınar ile bazı sektör temsilcileri katıldı. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, 5 Temmuz 2022 tarihinde Ankara Üniversitesi ev sahipliğinde TÜBA Gıda ve Beslenme Çalışma Grubunun hazırladığı “TÜBA-III. Gıda ve Sağlıklı Beslenme Sempozyumu: Sürdürülebilir Gıda Politikaları ve Tedarik Zincirleri” konulu sempozyuma konuşmacı olarak katıldı. Genel Müdür Kayhan sempozyumda “Et ve Süt Kurumu Açısından Sürdürülebilir Gıda Politikaları” hakkında değerlendirmelerde bulundu. [Devamı]
Kurban Organizasyonu her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da Kurban'da Kızılay Modeli Et ve Süt Kurumu iş birliği ile gerçekleşiyor.
Kızılay ve Et ve Süt Kurumu arasında Kurban Bayramı’nda hazırlanan kurbanlıkların tedariki, kesimi, parçalanması ve ambalajlanmasına ilişkin bir protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde Kızılay’a yapılan kurban bağışları Et ve Süt Kurumu tarafından temin edilerek konservelenip, Kızılay tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yaklaşık 4 milyon ihtiyaç sahibi insana kurban bereketini taşımayı hedefleyen Kızılay, 800 gramlık yaklaşık 700 bin adet konserveyi de insanlara ulaştırmayı planlıyor. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu AR-GE Şube Müdürlüğü, satış mağazaları için ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına yönelik üretilen Et ve Balık Kurumu markalı lezzetler ile ilgili ürün geliştirme çalışmaları gerçekleştiriyor.
Bu kapsamda AR-GE Laboratuvarlarında geliştirilen bazı şarküteri ürünlerinin duyusal panelleri Genel Müdürlüğümüz toplantı salonunda ve Sincan Kombina Müdürlüğümüzde düzenlendi. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu büyükbaş karkas etin üreticiden alım fiyatını yükseltti
Bakanlık Desteklemesi ve ESK tarafından ödenen Karkas verimlilik primleri ile beraber besicilere kilogram başına 94 TL ödenmiş olacak.
Besicilere kombinalarında kesim hizmeti sunan ESK, yapılan güncellemeye göre 1'inci kalite 57 randımanlı yağsız kesim büyükbaş hayvan alım fiyatını kilogram başına 84 lira olarak belirledi. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Koordinasyon Toplantısı kombinaların katılımı ile 15 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirildi.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan başkanlığında düzenlenen koordinasyon toplantısında kombina müdürleri online sistem aracılığı ile katılırken, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, daire başkanları ve birim amirleri hazır bulundu. [Devamı]
Türkiye genelinde ilk süt işletme tesisini Yozgat’ta hizmete açan Et ve Süt Kurumu, tesiste tereyağı, kaşar, lor ve beyaz peynir üretimine başladı.
ESK'nın Yozgat süt üreticilerinden aldığı sütler, tereyağı, kaşar, lor ve beyaz peynire dönüşüyor. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Sincan Kombina Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.
Üretim tesislerini gezen Genel Müdürümüze, Sincan Kombina Müdürü Abdulkadir Bayar kombinanın üretim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Yozgat Valisi Ziya Polat'ı ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında Et ve Süt Kurumu Yozgat Süt Tesisinde üretilen ürünler ve Yozgat’ın süt işletmeciliği potansiyelinin değerlendirmesi hakkında görüş alışverişinde bulundu. [Devamı]
Gündem
70. Hasat Bayramı Polatlı'da Kutlandı 31 Temmuz 2022

Bakan Yardımcısı Sayın İbrahim Yumaklı ve Genel Müdürümüz Konya'da 25 Temmuz 2022

Genel Müdürümüz “TÜBA-III. Gıda ve Sağlıklı Beslenme” Sempozyumuna Katıldı 05 Temmuz 2022

Kurban'da Kızılay Modeli Et ve Süt Kurumu ile Gerçekleşiyor 30 Haziran 2022

AR-GE Müdürlüğümüzün Ürün Geliştirme Çalışmaları Sürüyor 17 Haziran 2022

ESK Karkas Etin Üreticiden Alım Fiyatını Yükseltti 16 Haziran 2022

Kurum Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi 15 Haziran 2022

Yozgat Süt Tesisimiz Üretime Başladı 14 Haziran 2022

Genel Müdürümüz Sincan Kombina Müdürlüğünde İncelemelerde Bulundu 07 Haziran 2022

Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan Yozgat'ta Temaslarda Bulundu 02 Haziran 2022
