İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu
RSS

Gündem

Kırsalda Değişim Hikayesi Yazılıyor 17 Aralık 2021
foto Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından 15-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma Sempozyumu, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, bakanlık bürokratları, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları, akademisyenler, tarımsal kooperatifler, üretici örgütleri, sivil toplum kuruluşları, yatırımcılar ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sempozyuma kurumumuzu temsilen Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, Ar-Ge Şube Müdürü V. Dr. İsmail Erim Köseoğlu katıldı. [Devamı]
Akademik Et ve Süt Kurumu Dergisinin İkinci Sayısı Okuyucularıyla Buluştu 14 Aralık 2021
foto Et ve Süt Kurumunun hakemli dergisi olan Akademik Et ve Süt Kurumu’nun ikinci sayısı Aralık ayında yayınlandı. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünün bilimsel makalelerinin yayımlandığı ulusal ve hakemli akademik dergisi Akademik Et ve Süt Kurumu Dergisi, ikinci sayısını okurlarıyla buluşturdu. [Devamı]
Yenilenen Sincan Kombinamızda Üretim Hızla Devam Ediyor 10 Aralık 2021
foto Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık beraberinde Kurum Daire Başkanları ve birim müdürleri ile tadilat süreçlerini tamamlayan Sincan Kombina tesislerinde incelemelerde bulundu. Genel Müdür Yardımcımız Dr. Cemal Çalık, kombinanın yenilenen bölümlerini gezerek yapılan çalışmalar hakkında Kombina Müdürü Hüseyin Erol‘dan bilgi aldı. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, temel amaçlarının tüketicinin ve üreticinin korunması ve sağlıklı gıda ürünlerinin tüketicilere sunulmasına modern tesislerle devam etmek olduğunu hatırlattı. Et ve Balık Kurumu markalı et ürünlerinin Türkiye’nin dört bir yanında modern kombinalarda sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilerek son tüketiciye, uygun fiyata ulaştırıldığını belirten Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, “Kurumumuzun en kapsaml... [Devamı]
Genel Müdürümüz Sektörel Ziyaretler Gerçekleştirdi 07 Aralık 2021
foto Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, 1 – 2 Aralık 2021 tarihlerinde sektörel ziyaretleri kapsamında Trabzon, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Rize illerinde bazı idareci ve sektör temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. [Devamı]
ESK Koordinasyon ve ÖZ GIDA- İŞ Sendikası Endüstriyel İlişkiler Toplantısı Düzenlendi 06 Aralık 2021
foto Et ve Süt Kurumu Koordinasyon ve Öz Gıda-İş Sendikası Endüstriyel İlişkiler Toplantısı 3 - 4 Aralık 2021 tarihlerinde Trabzon’da düzenlendi. Et ve Süt Kurumu yetkililerinin ve sendika temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda iş yeri sendika temsilcilerinin talepleri ele alındı. [Devamı]
ESK’da Tavuk Üreticileri ile Sektör Değerlendirme Toplantısı 30 Kasım 2021
foto ESK Genel Müdürü Osman Uzun tavuk üreticileri ile sektör değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun başkanlığında düzenlenen toplantıya ESK Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cemal Çalık, Alım ve Üretim Dairesi Başkanı İbrahim Sarıtosun, Erzincan Tavuk Üreticileri Birliği Başkanı Çelebi Şahin, beraberinde Türkiye’nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren tavuk üreticileri katıldı. 2022 yılı üretim planlamalarının değerlendirildiği toplantıda beyaz et sektöründeki gelişmeler, sektörün üretim kapasitelerinin artırılmasına yönelik konular ele alındı. Et ve Süt Kurumunun tavuk üreticilerinin her zaman yanında olduğunu vurgulayan ESK Genel Müdürü Osman Uzun, Erzincan Kombinasının Türkiye’de kamuya ait ilk tavuk kombinası olması bakımından önemini hatırlatarak, “... [Devamı]
İşletme Bütçesi Hazırlanması Eğitim Programı Düzenlendi 29 Kasım 2021
foto 2021 Yılı İşletme Bütçesi Değerlendirme ve 2022 Yılı İşletme Bütçesi Hazırlama Eğitim Programı 25-27 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlendi. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü personeline yönelik olarak 2021 Yılı Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında düzenlenen eğitimde 2022 yılı işletme bütçesi hazırlanması ile ilgili istişarelerde bulunuldu. [Devamı]
Ankara Kırmızı Et Üreticileri Birliğinden Genel Müdürümüze Ziyaret 22 Kasım 2021
foto Ankara İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Akbulut ve Yönetim Kurulu üyeleri, ESK Genel Müdürü Osman Uzun’u ziyaret etti. Sektörel konular ile ilgili görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, hayvancılık sektörü ve Ankara ili ve ilçelerinde sürdürülen besicilik faaliyetleri ile ilgili konular değerlendirildi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, geçtiğimiz hafta Birliğin seçimlerinde yönetim kurulu başkanlığına seçilen Sedat Akbulut ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi. [Devamı]
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Tarımsal destek miktarını 2022 yılı için 25,8 milyar liraya çıkardık 09 Kasım 2021
foto Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı sunumda, üreticiyi korumak ve tüketiciyi kollamak için yeni uygulamalar geliştirdiklerini söyledi. Bakan Pakdemirli: " Et ve Süt Kurumumuz tarafından, hayvancılık sektöründe, üreticiyi korumak ve piyasa regülasyonunu sağlamak amacıyla müdahale alımları devam ediyor. Bu kapsamda, son 3 yılda toplam 926 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan ve 17,5 milyon kanatlı hayvan alımı yapılarak yetiştiricilere toplam 6,4 milyar lira ödeme yapılmıştır. Süt üreticilerini düşük fiyat baskısına karşı korumak için süt piyasası regülasyon faaliyetleri devam etmektedir. Bu kapsamda, süt üreticilerimize yaklaşık 1,2 milyar lira ödeme yapılmıştır. 2021 yılının ilk dokuz ayında süt tozu ihracatımız, yüzde 340 artarak, 120 milyon dolara... [Devamı]
ET VE SÜT KURUMU TEREYAĞI SATIŞINA BAŞLADI 18 Ekim 2021
foto Et ve Süt Kurumu tarihinde ilk defa tereyağı üretip mağazalarında satışına başladı. ESK, süt regülasyonu kapsamında üreticiden aldığı pastörize kremalardan, kendi markası ve ambalajı ile ürettirdiği tereyağını mağazalarında satışa sundu. Et ve Süt Kurumu markasıyla kilogram fiyatı 47,95 liradan satılan tereyağı lezzeti ve fiyatıyla tüketiciden şimdiden yoğun ilgi görüyor. [Devamı]