İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

BAKANIMIZ VAN KOMBİNAMIZI ZİYARET ETTİ 20 Eylül 2022

Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci, Et ve Süt Kurumu Van Et Kombinasında incelemelerde bulundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Et ve Süt Kurumu Van Et Kombinasında incelemelerde bulundu. Bakanımız, Kombinamızı ziyaretinde tesisteki çalışmalarla ilgili Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan ve Kombina Müdürü Nesim Baykara'dan bilgi aldı.

Tesisteki hayvan kesim bölümleri, soğuk depoları, şoklama ve muhafaza alanlarını gezen Bakan Kirişci’ye, eşi Hanife Kirişçi, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr.Nihat Pakdil, ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van milletvekilleri İrfan Kartal, Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve Bakanlık bürokratları eşlik etti.

Tesisteki hayvan kesim bölümleri, soğuk depoları, şoklama ve muhafaza alanlarını gezen Kirişci, tesisin üretim proseslerini inceledi, çalışanlarla sohbet etti.

Ziyaretinde, Van ilinin küçükbaş hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Bakan Kirişçi, küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin emeğine değer katmak amacıyla Van Et ve Süt Kombinasında ev tipi kuzu kavurma üretimine başlanacağını,  yerel ve geleneksel lezzeti ulusal bir marka yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Van ilinin küçükbaş yetiştiriciliğinin ürün pazarının genişlemesinin sektörde heyecan yarattığını dile getiren Van Valisi Ozan Balcı da, Et ve Süt Kurumu tarafından üretilecek ev tipi kuzu kavurma ürünlerinden ilk partiden 5 bin adet satın alınacağını ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını söyledi.

Et ve Süt Kurumunun tüm kombinaları ile üreticilere pazar ve fiyat garantisi sunduğunu belirten Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Van ve hinterlandında küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticilerden satın alınan kuzulardan üretilecek ev tipi kuzu kavurmanın 3 ve 5 kiloluk ambalajlarda  tüketicilerle buluşturulacağını, önümüzdeki ay seri üretime geçmeyi planladıklarını anlattı.

İncelemelerin ardından Bakan Kirişçi ve beraberindeki heyet hatıra fotoğrafı çektirdi.