İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Doğu Karadeniz Kariyer Fuarında Kurumumuz Büyük İlgi Gördü

07 Mart 2022

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin (KTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 'Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF’22)', Trabzon’da gerçekleştirildi. Birçok öğrenci ve mezuna iş ve staj fırsatı sunacak fuara Et ve Süt Kurumu Trabzon Kombinası stant açarak destek verdi.

Bölgede eğitim veren 8 üniversiteden 20 bin öğrenci ve mezunun katıldığı Kariyer fuarı DOKKAF 22’de Et ve Süt Kurumunun standı büyük ilgi gördü. ESK standında katılımcılara Et ve Balık Kurumunun lezzetli ürünleri ikram edildi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinatörlüğü ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öncülüğünde düzenlenen ‘Yetenek Her Yerde’ temalı 3. Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı, Şenol Güneş Spor Kompleksinde açıldı. Fuarın açılış törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Et ve Süt Kurumu Erzincan Kombina Müdürü Yunus Bostancı,  Trabzon Kombina Müdür V. Serkan Kumaş, il protokolü ve öğrenciler katıldı.

Ülke çapında 12 bölgede, 151 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan 12 fuardan birisi olan DOKKAF’22 Kariyer Fuarı’na KTÜ ve bölgedeki 7 üniversiteden 20 bin civarında üniversite öğrencisi ve mezunun katılımı bekleniyor. Üniversiteli gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, iş ve staj imkânlarına erişimde fırsat eşitliği sağlanması ve tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi amaçlanıyor.

 ‘HER İNSAN AYRI BİR DÜNYA’

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez törende yaptığı konuşmada, “Gençleri muhatap alarak söylüyorum. Üniversite öğrenimi sırasında ilginizi çeken alanlara yoğunlaşmaya gayret gösterin. Baştan ilginizi çekmeyen konular, sonrasında seveceğiniz konular olabilir. Her insan ayrı bir dünya. Her insanın yetenekleri farklı. Kendinizi tanıyın, kendinize göre iş seçin. Yolda da değiştirebilirsiniz. Eskiden anne babalarımız işe başladıklarında emekli olurlardı. İş değiştirmeye de alışkın olmanız lazım. Kendinizi mezun olduğunuz alanlarla kısıtlı tutmayın. Standart işler azalıyor. Muhakkak çok farklı alanlarda kendinizi geliştirmeniz lazım. Özellikle dijital dünyaya hazırlıklı olmanız lazım. Kendinizi geliştirin ve başarısızlıklardan yılmayın. Önemli olan kendinizi toparlamak, kendinizi değerli görmek.” ifadelerine yer verdi.