İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu
RSS

Haberler

Kombinalarda TS EN ISO 9001 ve 22000 Denetimleri Online Sistemle Gerçekleştiriliyor 18 Haziran 2020
foto Et ve Süt Kurumu kombinalarında uygulanan TS EN ISO 9001 Kalite ve TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim sistemleri iç tetkikleri pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştiriliyor. Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını sonrası alınan tedbirler kapsamında ESK’da online denetim sistemi uygulanıyor. TS EN ISO 9001 Kalite ve TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri çerçevesinde yapılan gözetim tetkikleri Kalite ve Standardizasyon Şube Müdürlüğü, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve belgelendirme firması tarafından video konferans yöntemi ile gerçekleştiriliyor. [Devamı]
4 Koyun İle Başladı, 800 Koyunu Oldu 15 Haziran 2020
foto Kayseri'nin Talas ilçesinde, 16 yıl önce 4 koyun ile besiciliğe başlayan Mustafa Çalıksoy, şimdi 800 küçükbaş hayvanın yetiştiriciliğini yapıyor. İlçeye bağlı Başakpınar Mahallesi'nde oturan Mustafa Çalıksoy, 16 yıl önce Milli Emlak Müdürlüğü'nden kiraladığı arazisine 4 koyun aldı. O dönemden bu yana besicilik yapan Çalıksoy, 16 yılda 4 olan koyun sayısını 800'e yükseltti. Çalıksoy, ailesinin geçimini yetiştirdiği koyunlar ile sağlıyor. Çalıksoy'u ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, bölgenin koyunculuğa elverişli olduğuna dikkat çekerek, "Bu bölgenin koyunculuğa elverişli olması işletmenizde koyunlarınızı gündüz otlatıp gece içeri almanızı sağlıyor. Bu da çiftçimizin maliyetini düşürüyor. Tesislerimizi ziyaretim sonucu bütün bu sürece baktığımda böyle tesislerin ilimizde o... [Devamı]
Yörükler, Yaylalarla Buluşmaya Başladı 10 Haziran 2020
foto Antalya'nın Kaş ilçesi ile komşusu Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Yörükler, Toros Dağları'ndaki yaylalara çıkmaya başladı. Batı Antalya'nın ikinci en yüksek noktası olan Akdağ'ın etekleri yeniden koyun ve keçi sürüleriyle şenlendi. Serin geçen hava nedeniyle Yörükler bu yıl yaylalara gecikmeli çıktı. Akdağ'ın eteklerindeki Kaş'a bağlı Gömbe Yaylası'ndan geçen Yörükler ilk olarak küçük bir ovayı andıran, denizden 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Subaşı Yaylası'na çıktı. Akdağ'ın zirvesinden eriyerek akan kar suların ayrı bir güzellik kattığı ovada koyun, keçi ve sığır sürüleri özgürce otluyor. Bazı çocuklar, pandemi nedeniyle okul kapalı olunca sürülere eşlik ediyor. Yörükler doğal ortamda süt, yoğurt, peynir ve et üretiyor. Subaşı Yaylası'ndan doruklara doğru tırmanınca Akdağ'ın 2 bin 600... [Devamı]
"Süt Üreticilerimize Bereketli Kazançlar Diliyoruz" 21 Mayıs 2020
foto Dünya Süt Günü, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde tüm yurtta kutlanıyor. Dünya Süt Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Uzun, tüm süt üreticilerinin ve tüketicilerin "Süt Haftasını" kutladı. Mesajında sağlıklı nesiller yetişmesi için süt ve süt ürünlerinin tüketilmesinin önemine vurgu yapan Genel Müdür Osman Uzun, özellikle küçükbaş süt ürünleri tüketiminin daha da artmasını arzu ettiklerini belirtti. ESK’nın, son dönemde yaşanan salgın hastalık sonrasında süt üreticilerini korumak için müdahale alımlarını sürdüreceğini kaydeden Genel Müdür Osman Uzun, mesajında şunları söyledi: “Et ve Süt Kurumu olarak süt arz talep dengesinin bozulmasından kaynaklı oluşacak olan çiğ süt fiyatının Ulusal Süt Konseyi tarafından ilan edilen ... [Devamı]
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 101. Yılı Kutlu Olsun 19 Mayıs 2020
foto "Şanlı tarihi kahramanlık destanları ile dolu aziz milletimiz hiçbir şartta bağımsızlığından, özgürlüğünden ve milli birliğinden ödün vermeyeceğini 19 Mayıs 1919'da tüm dünyaya yeniden ilan etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün attığı bu tarihi adımın neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak gayesini, milletçe taşıdığımız birlik ve beraberlik ruhunu yeni nesillerimize miras olarak bırakma azmi ve kararlılığındayız. Mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğünün simgesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramımızın 101. yıl dönümünde, bu anlamlı günü gençliğimize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere İstiklal Savaşımızın kahramanlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor bayramımızı içtenlikle kutluyorum." Osman UZUN... [Devamı]
Süt Üreticilerine Bu Yıl Yapılacak Çiğ Süt Desteğine İlişkin Esaslar Belirlendi 09 Mayıs 2020
foto Süt üreticilerine bu yıl sağlanacak çiğ süt desteği ve süt piyasasının düzenlenmesine ilişkin hususlar belli oldu. 2020 Yılında Yapılacak Çiğ Süt Desteği ve Süt Piyasasının Düzenlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. [Devamı]
"Dünya Veteriner Hekimler Günü Kutlu Olsun" 25 Nisan 2020
foto Son yıllarda dünya genelinde ve Türkiye’de iklim değişikliği temelinde birçok doğal afet yaşanmaktadır. İçinde bulunduğumuz günlerde ise dünyayı tehdit eden salgın hastalıklar karşısında, veteriner hekimlerimizin insan ve hayvan sağlığının korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması suretiyle insanlığa katkıları öne çıkmaktadır. [Devamı]
ESK Mağazalarında Korona Virüse Karşı Üst Düzey Tedbirler Alındı 25 Mart 2020
foto ESK Genel Müdürlüğü korona virüsten korunma çalışmalar kapsamında tüm kombinalarında ve satış mağazalarında üst düzey tedbirler almaya devam ediyor. ESK, Türkiye’nin dört bir yanındaki tesislerinde, et ve et ürünleri üretimi ve satışı ile ilgili alanlarda hijyen kuralları ve iş sağlığı, güvenliğine yönelik titizlikle uyguladığı tüm koruyucu tedbirlerini sürdürüyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kurum satış mağazaları günlük olarak korona virüse karşı dezenfekte ediliyor. [Devamı]
ESK'da Görev Yapan Teknik Personel Hizmet İçi Eğitim Programına Katıldı 16 Mart 2020
foto Et ve Süt Kurumu 2020 Yılı Hizmet İçi Eğitim Planı Kapsamında "Sistematik Et Muayenesi, Zoonoz Hastalıklar" ile "İletişim Becerileri, Çalışma Yaşamında Motivasyon ve Verimlilik" eğitimleri düzenlendi. 12-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programına Kurumumuz Genel Müdür Yardımcısı Vekili Mustafa Sami Cüceloğlu, Alım ve Üretim Dairesi Başkanı İbrahim Sarıtosun, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Güner ile Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Gündüz katılım sağladı. Genel Müdürlük ile Kombina ve Depo Müdürlüklerimizin Veteriner Hekim ve Gıda Mühendislerine yönelik hazırlanan eğitim programında Prof. Dr. Ahmet Güner Sistematik Et Muayenesi ve Zoonoz Hastalıklar, Prof. Dr. Mustafa Gündüz ise İletişim Becerileri ile Çalışma Ya... [Devamı]
Diyarbakır Kombinasında Stres Yönetimi İleşitim ve Empati Eğitimi 11 Mart 2020
foto Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğünde kurum çalışanlarına stres yönetimi, iletişim ve empati konulu eğitim düzenlendi. Kombina konferans salonunda gerçekleştirilen eğitim, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlğünde görev yapan Psikolog Birsen Budak tarafından verildi. [Devamı]
Sayfalar: 12345678