İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı Adana'da Düzenlendi

21 Mart 2022

Adana'da, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde, Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde 14 – 15 Mart tarihlerinde düzenlenen "Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı" düzenlendi.

Adana’da düzenlenen Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı’na, Et ve Süt Kurumu Adana Kombina Müdürü stant açarak katılım gerçekleştirdi. Öğrencilere Et ve Balık Kurumu Markalı ürünler ikram edildi. Kombina Müdürü Önder Alptekin ve kombina personelleri, öğrencilere kurumda gerçekleşen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde, Adana Valisi Süleyman Elban’ın katıldığı fuarda hem kamu hem de özel sektör temsilcilerinin stantlarının bulunduğunu söyledi.

Öğrencilerin fuar kapsamında sektör temsilcileriyle bir araya gelme şansı yakalayacağını aktaran Elban, "Öğrenciler, stantlardaki temsilcilerle birebir görüşme imkânı bulabilecek. Gençlerimiz okurken ya da mezun olma aşamasına gelmişken kafalarındaki tereddüt ve beyin bulanıklığını, en azından gidermiş olacaklar." diye konuştu. Elban, gençlerin kariyer planlamaları açısından mesleklerle ilgili iyi bilgilendiği bir fuar olması temennisinde bulundu.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel de düzenlenen fuarın öğrencilerin ve mezunların kariyer planları oluşturmalarına katkı sağlayacağını belirtti. Tuncel, fuar kapsamında öğrencilerle iş dünyasını 110 farklı etkinlikle bir araya getireceklerini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından 120 özel sektör ve 40 kamu kuruluşunun standının yer aldığı fuarın açılışı yapıldı. Etkinlikte, fuarın düzenlenmesinde katkı sunan kurum ve kişilere teşekkür plaketi verildi.

Fuarın son gününde, üniversite öğrencileri ile kamu ve özel sektör temsilcileri, kariyer ve istihdam konularında birebir görüşme olanağı bulacak.