İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı İzmir’de Düzenlendi

21 Mart 2022

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin öncülüğünde, Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde 21 Mart tarihinde düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF) açıldı.

Et ve Süt Kurumu Denizli Kombinası stant açarak katılım gerçekleştirirken Denizli Kombinası Alper Durmuş ve kombina personelleri de öğrencilere kurum hakkında bilgi paylaşımı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Fuar İzmir’deki etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin önemli uğraş alanlarından birinin gençlerin istihdamı olduğunu söyledi.

Atay, bölgesel kariyer fuarlarının ofis olarak gençlere yönelik geliştirdikleri pek çok araçtan bir tanesi olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"Buradaki fuar, 3 yıldır yaptığımız bölgesel kariyer fuarlarının, bu yılki dokuzuncusu. Erzurum’dan Trakya'ya kadar tüm Türkiye'de fırsat eşitliği sağlamak adına, her yere ulaştığımız ve gençlere imkânları götürdüğümüz bir organizasyon. Tüm kamu kurumları, bölgedeki şirket temsilcileri katılıyor. Sanayi, ticaret odaları destek veriyor. Ulusal ve uluslararası şirketlerin katıldıkları bir organizasyon. Bu organizasyon, şu anda Türkiye'nin değil, bu coğrafyanın, Avrupa ve içinde bulunduğumuz Asya coğrafyasının gördüğü en büyük kariyer organizasyonudur. Şu ana kadar kayıtlı öğrenci sayısı 60 bini geçti, bunun 100 bine doğru hızla gideceğini düşünüyoruz. Burada 600'e yakın şirket var."

"Amaç gençlerin iş ve kariyer fırsatı bulabilmesi"

İş, staj ve kariyer konusunda çalışmalarının fuarla sınırlı olmadığını aktaran Salim Atay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada çalışan birçok sistem var. Bir tanesi de Yetenek Kapısı. Yetenek Kapısı şu anda 1 milyon 100 binin üzerinde gencin gönüllü olarak gelip kaydolduğu, CV'lerini bıraktığı bir platform. Sadece gençler değil, 8 binin üzerinde şirket, üniversitelerin kariyer merkezleri, sivil toplum kuruluşları var. Doğrudan iletişim kurabiliyorlar orada. Sistemde 600'ün üzerinde açık iş ilanı var. Yani bir gencin 'Ben iş arıyorum' dediği zaman bilinen bazı birkaç kariyer sitesinin dışında yararlanabileceği bir platform burası.

Amaç gençlerimizin kendilerini iyi hissedecekleri, yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri, becerilerini sergileyebilecekleri alanlarda iş ve kariyer fırsatı bulabilmesi. Bu haliyle bu araç şu anda dünyadaki en etkili ve en yaygın 3 araçtan biridir. Biz kısa zamanda buraya geldik, 3 yılda ülke olarak bu tür araçları geliştirme ve etkili kullanma başarısı gösterdik. 2 bin 116 ayrı üniversiteden ayrı öğrenci gelip sistemimize dâhil olmuş. Yani ABD'deki en iyi üniversiteden de öğrenci var, Rusya'dan, Çin'den, Pakistan'dan da var."

Atay, üreten ile yetenekli gençleri objektif yöntemlerle bir araya getirdiklerini, bu sayede liyakati sağladıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanlığının kamuda işe alımlarla ilgili Kariyer Kapısı'nı hizmete sunduğunu aktaran Atay, "Şu anda kamu adına hangi kurum olursa olsun bir işe alım varsa bu siteden ilanı çıkmak zorunda. Şu an açık pek çok ilan orada. Orada kişiler şartlara uygun olarak e-Devlet üzerinden entegre bir şekilde başvurularını kısa sürede, evraka ihtiyaç duymadan yapabiliyor, başvurularının aşamasını şeffaf bir şekilde takip ediyor. Burada da hiçbir spekülasyona fırsat vermeyecek bu hizmeti sessiz sedasız devreye soktuk. Gençler mezuniyet sonrası eğer kamuda çalışmak istiyorlarsa Kariyer Kapısı'nda, özel sektörde çalışmak istiyorlarsa Yetenek Kapısı'nda fırsatlara ulaşabiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Fuarın, Türkiye’nin en büyük kariyer fuarlarından biri olduğuna dikkati çeken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Ortaya çıkacak sinerji ile 21. asır Türklerin asrı olacak. Bunu iyi yetişmiş genç nüfusumuz ve dinamik özel sektörümüzle gerçekleştireceğiz." dedi.