İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ORTA KARADENİZ KARİYER FUARI

02 Mart 2022

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde 200 işveren ve 6 paydaş üniversiteyi binlerce öğrenci ve mezunla buluşturacak Orta Karadeniz Kariyer Fuarı(OKAF 2022)’nın açılış töreni bugün yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde “Yetenek Her Yerde” temasıyla başlatılan Orta Karadeniz Kariyer Fuarı, Samsun Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda kapılarını açtı.

Üniversitelilerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, iş ve staj imkânlarına erişimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla açılan fuara Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OKAF Koordinatörü Dr. Esat Şanlı, Amasya, Hitit, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörleri, Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombina Müdürü Alpaslan Kılıç,  çok sayıda kurum, kuruluş ve firma temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yozgat Et ve Süt Kurumu'nun stant açtığı Kariyer Fuarında Kombina temsilcileri, Kariyer Fuarına katılan üniversite ve lise öğrencileri ile mesleki tecrübelerini paylaştı ve  kariyer planlamaları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 

“Fuara yaklaşık 200 firma katıldı, 28 firma ise sponsor oldu”

Fuara yaklaşık 200 firmanın katıldığını belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Bu fuarda farklı iş alanlarında zaman ve emekle elde edilen birikimlerin görünür olması amaçlanmıştır. Üniversiteler olarak insanlık yararına ve ülkemizin rekabet gücünü artıracak ekosistemin oluşması için sorumluluğumuzun farkındayız. Araştırmacı yetiştirme ve nitelikli iş gücü yetiştirmek adına her üniversite üzerine düşeni yapmaktadır. Cumhurbaşkanımızın üniversite sayısına yönelik vurgusu çok anlamlıdır. Ancak üniversite kurumu içinde bulunduğu şehirle entegre olup lokomotif görevi üstlenemez ise yük oluşturacaktır. Bu sebeple sağlıklı bir ilişki ağı oluşturulmalıdır. Bu fuarımıza yaklaşık 200 firmamız katıldı. 28 firmamız sponsor oldu. 5 bine yakın öğrencimiz dün sisteme kayıt olmuştu. Fuar süresince toplam 39 etkinlik yapılacak. Atölye, seminer söyleşi ve konferanslarla kariyer yolculuğundaki farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.