İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Kayseri'de İç Anadolu Kariyer Fuarı Açıldı

18 Mart 2022

Kayseri'de Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinatörlüğünde Erciyes Üniversitesinin (ERÜ) ev sahipliğinde ve 16 – 17 Mart tarihlerinde düzenlenen İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF'22) açıldı.

Kayseri’de gerçekleşen İç Anadolu Kariyer Fuarına Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombina Müdürlüğü stant açarak katılım sağladı. Öğrencilere Et ve Balık Kurumu Markalı ürünler sunuldu ve Kombina Müdürü Alpaslan Kılıç, Müdür Yardımcısı Halil Sabah ve kombina personelleri, öğrencilere kurum hakkında bilgiler verdi.

Erciyes Kültür Merkezi'nde düzenlenen İKAF'22 açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Kayseri Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, “Açılışını yaptığımız İç Anadolu Kariyer Fuarı’nı, üniversitemiz ev sahipliğinde, bölgemizdeki 12 paydaş üniversitenin işbirliği ile düzenlemenin haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. İç Anadolu Kariyer Fuarı’nın ev sahibi üniversite olarak titiz bir hazırlık süreci yürüttük. İç Anadolu Kariyer Fuarı 50 sponsor 221 katılımcı firma, 76 etkinlik 10 binden fazla fuara kayıtlı öğrenci ile gerçekleştirilmektedir. Bu fuarın asıl ev sahibi öğrencilerimize ve mezunlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Fuarın verimli geçmesini, tüm katılımcılara faydalı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, "KAYMEK Gençlik Merkezleri Projesi sayesinde 110 bini aşkın gence hizmet verdik. Aynı şekilde genç dostu bir belediye olarak yaklaşık bin 100 öğrencimizin yönlendirilmesi bağlamında gençlerimize sahip çıkmaya gayret ettik. Yaklaşık 2 bin 500 kişiye Şehir Akademisi adı altında etkinliklerle onların donanımlı olması için çalışmalarımızı yaptık. ‘Değer Gençlik’ projesini başlattık. 154 bin 800 yavrumuza spor odaklı çalışma yaptık. Konservatuarımızda 22 branşta 100 öğretmen nezaretinde yılda yaklaşık 10 bin öğrenciye eğitim verdik. 896 bin 443 yavrumuz kütüphanelerimizden yararlandı.  Gençlerimize birbirinden önemli ve anlamlı yarışmalar düzenleyerek, hem gençlerimize örnek olduk hem de geçmiş değerlerimize vefa örneği gösterdik. Sergilerimizle gençlerimize hitap etmeye çalıştık. TÜBİTAK başkanımıza da verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofis Başkanı Doç. Dr. Salim Atay da, fuar kapsamında üniversite öğrencilerinin kayıt olduğu ‘Yetenek Kapısı’ platformunda 7 bin 500 şirket, 600 üzerinde açık iş ilanı olduğunu, gençlere fırsat eşitliği ve genç istihdamı konusunda Türkiye’yi dünyanın en ön sıralarında taşıyan bu sistemde 2 bin 104 üniversiteden öğrencilerin de bulunduğunu anlattı.

 

İç Anadolu Kariyer Fuarı
İç Anadolu Kariyer Fuarı
İç Anadolu Kariyer Fuarı
İç Anadolu Kariyer Fuarı
İç Anadolu Kariyer Fuarı
İç Anadolu Kariyer Fuarı
İç Anadolu Kariyer Fuarı
İç Anadolu Kariyer Fuarı
İç Anadolu Kariyer Fuarı
İç Anadolu Kariyer Fuarı
İç Anadolu Kariyer Fuarı
İç Anadolu Kariyer Fuarı