İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

İpekyolu Kariyer Fuarı Gaziantep'te

14 Mart 2022

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ‘Yetenek Her Yerde’ temasıyla Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde 11 - 12 Mart tarihlerinde düzenlenen İpekyolu Kariyer Fuarı'na binlerce öğrenci akın etti.

İpekyolu Kariyer Fuarına Et ve Süt Kurumu Adana Kombina Müdürlüğü stant açarak katıldı. Öğrencilere Et ve Balık Kurumu Markalı lezzetler ikram edilirken Adana Kombina Müdürü Önder Alptekin ve kombina personeli, katılımcı gençlere kurum hakkında bilgiler verdi.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleşen ve 2 gün sürecek olan fuarın açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun, ''İnsan kaynakları' tanımını 'İnsan kıymetleri' olarak gördüklerini belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Bakan Yardımcısı Dursun öğrencilere seslendiği konuşmasında, “Yurdun 11 ilinde 130 üniversitemizin iş birliğiyle ‘Yetenek Her Yerde’ kariyer fuarları yapılıyor. Güzel bir düşünce üniversiteyle şehirleri, iş dünyasını birleştirmeyi amaçlıyor. Katkı ve üretimde birlikte karar vererek geleceğin Türkiye’sini oluşturmak, geliştirmek ve gelecekteki nesillere de güzel bir ülke bırakmak adına çok güzel bir adım. Biz bakanlık olarak bunu çok önemsiyoruz ve her yerinde var olmaya çalışıyoruz. Bu tür faaliyetler bilgi paylaşımı, tecrübe paylaşımı, gençlerimize cesaret verme ve istihdam oluşturmaktır. Bu konulardaki alt yapıyı hazırlamak bakanlık görevimiz olduğu gibi sanıyorum hükümetimizin bütün kurumlarının da görevidir.” dedi.
“İşsizlik süresini kısaltmak istiyoruz”
İpekyolu Kariyer Fuarı etkinliğine 15 bin kişinin katıldığını belirten GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, 8 üniversiteyle bir araya gelerek oluşturulan bir etkinlik olduğunu ifade ederek, “14 sponsorumuz var hepsine teşekkür ederiz. 150 firmamız var. Mezun olduktan sonra öğrencilerimiz iş arama sürecinde geçirdiği işsizliğe friksiyonel işsizlik diyoruz. Bu işsizlik süresini kısaltmak istiyoruz. Emek arz edenlerle, işçi arayanlarla iş arayanları buluşturmaya çalışıyoruz. Böyle bir etkinliğe katıldığınız için herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

İpekyolu Kariyer Fuarı
İpekyolu Kariyer Fuarı
İpekyolu Kariyer Fuarı
İpekyolu Kariyer Fuarı