İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu Devlet Teşvikleri Tanıtım Günlerinde 03 Ekim 2022

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gençleri kamu kurumlarıyla bir araya getirmek amacıyla 1 – 2 Ekim tarihlerinde Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde  düzenlenen "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" etkinliğine binlerce öğrenci akın etti.

‘Geleceğin Burada, Devletin Senin Yanında’ sloganıyla düzenlenen program kapsamında çeşitli kurumlar ziyaretçileri bilgilendirmek ve kurumlarını tanıtmak amacıyla stant açtı.

Tanıtım Günlerinde Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Kombina Müdürlüğü stant açarak katıldı. Öğrencilere Et ve Balık Kurumu markalı lezzetler ikram edilirken Diyarbakır Kombina Müdürü Hüseyin Altun ve kombina personelleri, katılımcı gençlere staj başvuruları ve kurum hakkında bilgiler verdi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su, tanıtım günlerini ziyaret ederek stantları gezdi. Stant yetkilileri ile görüşen Vali Su, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda organize edilen, bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı ofisleri, Cumhurbaşkanlığına bağlı kuruluşlar ile çeşitli kurumların yer aldığı etkinliği, lise ve üniversitelerde okuyan gençlerin yanı sıra her yaştan vatandaşlardan beğeni topladı.

Ziyaretçiler, stantlarda kurumların burs, hibe, fon, kredi destekleri ve staj programlarıyla ilgili bilgilendirildi.

"Her kurumdan farklı bilgiler öğrenmiş olduk"

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Sultan Çimen, Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri'nin düzenleneceğini duyduğunda katılıp, bilgi almak istediğini belirtti.

Stantları tek tek gezip, bilgi edindiğini anlatan Çimen, etkinlikte umduğundan fazla yoğunlukla karşılaştığını ifade etti.

Çimen, "Çok beğendim, her stanttan ayrı şeyler öğrendim. Birçok anlamda bana katkı sağladı, gayet güzeldi. Bu etkinliğin Diyarbakır'da yapılması bizim için çok güzel oldu. Her kurumdan farklı bilgiler öğrenmiş olduk. Bu da bizim için güzel bir avantaj oldu. Çok fazla ilgi var." dedi.

Kemal Çolak, tüm stantları gezip, kurumların çalışmalarıyla ilgili bilgi edindiklerini, güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.

Ruken Altaç Çolak ise etkinliği beğendiğini dile getirerek, birçok kurumun çalışmalarıyla ilgili bilgi edinme fırsatı bulduklarını belirtti.