İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Üreticiden Alınan Dana ve Kuzu Karkas Fiyatları Kilogram Başına 2 Lira Artırıldı 23 Eylül 2022

Et ve Süt Kurumu, üreticilerden aldığı dana karkasın kilogram fiyatını primlerle 94 TL'den 96 TL'ye, kuzu karkasın kilogram fiyatını da 90 TL’den 92 TL’ye çıkarttı.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Et ve Süt Kurumunun üreticiden alacağı karkas etin fiyatını iki lira arttırdığını açıkladı.

Et ve Süt Kurumunun piyasadaki fiyat gelişmelerini sürekli olarak takip ettiğini vurgulayan Bakan Kirişçi, “Dana karkas alım fiyatlarının son iki gündür düşme trendine girdiği gözlemlenmiştir. Dana karkas alım fiyatları kilo başına 2 TL artırılacaktır. Prim ve desteklerle birlikte dana karkasın kilogramını 94 TL’ye satan besiciler, bu artış ile birlikte 96 TL’ye satabileceklerdir. Et ve Süt Kurumu bu tutardan alım yaparak fiyatların maliyetlere göre oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Küçükbaş hayvancılıkta ise mera dönüşleri başlamak üzeredir. Bu kapsamda da kuzu karkas alım fiyatlarımızı 2 TL artırıyoruz. Böylece, kuzu karkasın kilogram alım fiyatı 90 TL’den 92 TL’ye çıkmaktadır.

Üretici kardeşlerimizin alın terine ve emeğine sahip çıkmak adına dönemsel olarak bu tür iyileştirmeleri yapmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.