İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu
RSS

Gündem

ESK’da Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi 31 Mart 2017
foto 2017 Yılı Eğitim Programı kapsamında Alım ve Üretim Dairesi Başkanlığınca, 15-16 Mart 2017 tarihleri arasında Sincan Et Kombinası eğitim salonunda, TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sisteminin yeni versiyonu hakkında eğitim düzenlendi. Programa, Kalite ve Standardizasyon Şube Müdürlüğü personeli yanı sıra ESK Kombinaları yönetim temsilcileri ve yardımcıları katıldı. [Devamı]
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI FARUK ÇELİK'TEN KIRMIZI ET SATIŞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 25 Mart 2017
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et piyasası konusunda aşağıdaki açıklamayı yapıştır: "Ülkemizde yeterli miktarda kesim olgunluğuna gelmiş kasaplık sığır bulunmaktadır. Buna rağmen son günlerde spekülatörlerin boş durmadığını görüyoruz. Kırmızı et piyasasında fiyatları tırmandırma gayreti içerisinde olanları görmezden gelemeyiz. Piyasaları speküle edici girişimlere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Et ve Süt Kurumumuz devreye girmiş bulunmaktadır. 27 Mart 2017 Pazartesi gününden itibaren; Kasaplarımıza 22,50 TL/KG fiyatla taze Karkas Sığır Eti, Yemek sanayicilerine ve et sanayicilerine 20,50 TL/KG fiyatla Dondurulmuş Karkas Sığır Eti satışı yapılacaktır. Satışa ilişkin daha detaylı bilgiye Et ve Süt Kurumunun resmi sitesi www.esk.gov.tr. adresinden ulaşılabilir. Kasapları... [Devamı]
Hizmet İçi Eğitim Programları Sürüyor 28 Şubat 2017
foto Dış Ticaret, Gümrük Mevzuatı Eğitim Programı Gerçekleştirildi 2017 Yılı Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında Et ve Süt Kurumu Ticaret ve Pazarlama Dairesi Başkanlığı ile Kombinalarda görevli ilgili personele yönelik, Dış Ticaret/Gümrük Mevzuatı Eğitim Programı düzenlendi. [Devamı]
İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Programı Düzenlendi 21 Şubat 2017
foto 2017 Yılı Hizmet İçi Eğitim Programı kapsamında İnsan Kaynakları ve Yönetim Geliştirme Dairesi Başkanlığınca Et ve Süt Kurumunda görev yapan iş güvenliği uzmanlarına ve birim çalışanlarına yönelik “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitim programı 17-18 Şubat 2017 tarihleri arasında İzmir’de düzenlendi. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu, 24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarında 17 Şubat 2017
foto Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenen 24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product) Antalya Expo Center'de düzenlendi. 15-18 Şubat tarihlerinde yerli ve yabancı birçok firmanın yiyecek, içecek ve ekipman ürününün sergilediği Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarında Et ve Süt Kurumu stant açtı. [Devamı]
Alım ve Üretim Dairesi Hizmet İçi Eğitim Programı Düzenlendi 14 Şubat 2017
foto Et ve Süt Kurumu Alım ve Üretim Dairesi Başkanlığı tarafından Kombinalarda görev yapan personele yönelik hizmet içi eğitim programı düzenlendi. 06-08 Şubat 2017 tarihleri arasında düzenlenen ve veteriner hekimlerin katıldığı eğitim programında bazı mevzuatların güncellenmesi konuları ele alınırken, 09-10 Şubat 2017 tarihlerinde ise işletme ve üretim servisinde görev yapan stok memurlarına yönelik, barkod sisteminin Bilgi Yönetim Sistemine entegresi için eğitim düzenlendi. [Devamı]
KAMUOYU AÇIKLAMASI 01 Şubat 2017
Milli Gazetenin 01.02.2017 tarihli nüshasında yayınlanan “Hayvan İthalatında Büyük Vurgun Hazırlığı” başlıklı haberi ile ilgili açıklama gereği ortaya çıkmıştır. Haberde; Macaristanlı büyük bir firmanın Güney Amerika ülkelerinden 20 bin angusu Macaristan'a getirerek, küpelerini değiştirildiği ve bu angusların da büyük bir Türk firması üzerinden Türkiye'ye satılacağından bahsedilmektedir. [Devamı]
Sütte Regülasyon 2017'de Devam Edecek 02 Ocak 2017
foto Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Et ve Süt Kurumunun bu sene süt piyasasını regüle etmek amacıyla piyasadan aldığı çiğ sütü, süt tozuna dönüştürerek üreticinin mağduriyet yaşamasına engel olduğunu belirterek, "Süt piyasasına müdahale 2017 yılında da devam edecek." dedi. [Devamı]
ASO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı ve 53. Yıl Ödül Töreninde Et ve Süt Kurumuna Onur Ödülü Verildi 23 Aralık 2016
foto ASO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı ve 53. Yıl Ödül Töreni Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla 22 Aralık 2016 tarihinde ASO 1. OSB’de yapıldı. Ankara Sanayi Odasında 50. yılını dolduran Et ve Süt Kurumu, Ankara Sanayi Odası tarafından onur ödülüne layık görülürken, ödül Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mehmet Ünal Yılmaz’a takdim edildi. [Devamı]
Et ve Süt Kurumu, İslam Ülkeleri Ortak Pazarı ve Borsası Projesi Çalıştayı'na Katıldı 19 Aralık 2016
foto Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK), İİT Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ve Ankara Ticaret Borsasının (ATB) katkılarıyla gerçekleştirilen "İslam Ülkeleri Ortak Pazarı ve Borsası Projesinin Tanıtımı ve Geliştirilmesi Çalıştayı" Ankara'da düzenleniyor. [Devamı]