İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan Yozgat'ta Temaslarda Bulundu 02 Haziran 2022

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Yozgat Valisi Ziya Polat'ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Et ve Süt Kurumu Yozgat Süt Tesisinde üretilen ürünler ve Yozgat’ın süt işletmeciliği potansiyelinin değerlendirmesi hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Süt İşleri Dairesi Başkanı Seydahmet Özkan ve Kombina Müdürü Alpaslan Kılıç'ın hazır bulunduğu ziyarette, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kayhan, Yozgat Valisi Polat’a Yozgat Süt İşleme Tesislerinde üretilen kaşar, lor peyniri, sucuk ve kavurmanın üretim ve satışının devam ettiğini, deneme üretimi yapılan beyaz peynirinde çok yakında satışa sunulacağını söyledi.

Genel Müdürümüz Mustafa Kayhan, Yozgat ziyaretleri kapsamında Et ve Süt Kurumu Yozgat Süt Tesisinde incelemelerde bulundu.

tesis1

Yozgat Kombina Müdürlüğünü ziyaret eden ESK Genel Müdürü Kayhan, Yozgat Kombina Müdürü Alpaslan Kılıç’tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yozgat temasları kapsamında il ve ilçelerdeki üreticileri ve çiftlik sahiplerini ziyaret eden Genel Müdür Kayhan, Yozgat ilinin hayvancılık faaliyetleri ile ilgili istişarelerde bulundu.

760f58c1 e068 40d9 9088 19b5da574487

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarıkaya Süt Üreticileri Birliğinde üreticiler ve sektör temsilcileri ile bir araya gelen Genel Müdür Kayhan, düzenlenen toplantıda üreticilerin gıda zincirinin en temel halkası olduğunu vurgulayarak,  et ve süt sektörüne yönelik destekleri ve üreticiyi koruma adına yeni projeler geliştirdiklerini anlattı.  Toplantıda talep ve sorunlarını dile getiren süt üreticileri kaba yem konusuna dikkat çekerek üreticinin sübvanse edilmesinin önemine değindi.

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan Yozgat Boğazlıyan ve Sarıkaya İlçelerinde çiftlikleri ziyaret ederek işletme sahipleri ile görüştü. Yozgat'ta Midiliç Peyniri ve Yozgat Çömlek Peyniri üretimi gerçekleştiren Kadın Girişimci Ebru Örmüş'ü ziyaret eden Genel Müdür Kayhan, çalışmalarından ve üretime katkılarından dolayı kadın üretici Örmüş'e teşekkür etti.

FUQ8Yn WAAE5 zg