İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ESK KOYUN ETİNDEN ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİ ÜRETİMİNE BAŞLADI 21 Ekim 2022

Et ve Süt Kurumu koyun etinin doğal lezzetini tanıtmak ve koyun kuzu eti tüketiminde farkındalık oluşturmak amacıyla şarküteri ürünleri üretti.

Koyun etinden üretilen, Et ve Balık Kurumu markalı, kavurma, sucuk ve köfteler, Erzurum’da düzenlenen Sözleşmeli Besicilik Tanıtım Programında görücüye çıktı.

Programa katılan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ve beraberindeki heyet, ürünlerin sergilendiği standı ziyaret ederek, ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan'dan bilgi aldı. 

 IMG 20221022 WA0011

AR-GE çalışmalarını tamamladıklarını ve yerli üreticiden aldıkları küçükbaş hayvanlardan sucuk, kavurma ve köfte ürünlerinde seri üretime başladıklarını belirten ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, koyun etinin doğal lezzetini yeni ürünlerle tüketicilere ulaştırmak istediklerini belirtti. Kayhan ayrıca küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin emeklerine katma değer kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Et ve Süt Kurumunun yeni ürünlerinin koyun kuzu eti tüketiminde farkındalık oluşturacağının altını çizen Genel Müdür Kayhan;

“Koyun ve kuzu etinde iç tüketimi artırmak amacıyla, üreticilerimizden aldığımız küçükbaş hayvanlardan veteriner hekimler kontrolünde ürettiğimiz, sucuk, kavurma ve köfteleri tüketicilerimizin beğenisine sunuyoruz. Böylelikle halkımızın uygun fiyatlarla kaliteli kuzu eti tüketmesi için yeni bir adım atmış oluyoruz.” dedi.

Koyun, Kuzu, Toklu Etinde Yüzde 25'e Varan İndirim Kampanyası Devam Ediyor

Et ve Süt Kurumu tarafından üretilen ve indirimli fiyatlarla tüketiciye ulaştırılan et ve süt ürünlerinin Tarım Kredi Marketlerde de satışa sunulduğunu belirten Kayhan, “Tüketim ağımızı daha da genişlettik. Şimdi Türkiye’nin her ilinde Tarım Kredi Kooperatiflerine Et ve Süt Kurumu reyonunu açtık. Reyonlardaki ürünlerimizin hepsi mağazalarımızdaki satış fiyatları üzerinden tüketiciye sunuluyor. Bizim fiyatlarımız, piyasanın çok altındadır. Biz üretici fiyatlarımızı da asla indirmiyoruz tam tersine maliyete göre yukarı yönlü revize etmeye devam ediyoruz. Et ve Süt Kurumu olarak piyasada daima istikrarı sağlayarak hem üreticimizi hem tüketicimizi korumayı hedefliyoruz.” diye konuştu.