İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu Koordinasyon Toplantısı Erzurum’da Düzenlendi 14 Ekim 2022

Et ve Süt Kurumu Koordinasyon Toplantısı 14 – 15 Ekim tarihleri arasında Erzurum Kombina Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlendi.

ESK Koordinasyon Toplantısına,  ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Kalkan ve  İbrahim Sarıtosun, Daire Başkanları, Kombina Müdürleri ve ilgili birimler katıldı. Toplantıda  Sözleşmeli Besicilik Projesine yönelik çalışmalar  değerlendirildi ve birimlerin faaliyetleri ele alındı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Erzurum Kombinasının Kurumun ilk kombinası olduğunu hatırlatan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, hayvancılık konusunda önemli bir potansiyele sahip olan Erzurum'da Et ve Balık Kurumunun hayvancılık sektöründe çığır açtığını dile getirdi. 

ESK 8325

Et ve Süt Kurumu olarak, sektörü yakından izlediklerini ve et ve süt piyasalarında istikrarı sağlamak için stratejiler geliştirdiklerini vurgulayan Genel Müdür Kayhan toplantının açılış konuşmasında; “1953 yılında faaliyetlerine başlayan Erzurum Kombina Müdürlüğü, 2022 yılında ülkemizin en modern tesislerinden biri haline geldi. Erzurum Kombinası bugüne kadar bölgeye önemli hizmetler verdi. Bundan sonra da modern tesisleri ile bölgemiz ve ülkemiz hayvancılığının gelişimine katkı sağlamaya devam edecektir. Yaklaşık 70 yıl önce kurulan ve tüm Türkiye'de tesisleri ile sektöre hizmet eden Et ve Süt Kurumu olarak, üretim ve tüketim piyasalarındaki spekülatif hareketleri önlemeye yönelik yeni plan ve projelerimiz kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı ana birimlerimizle koordine içerisinde çalışıyoruz.  Yakın zamanda faaliyete geçirdiğimiz  Sözleşmeli Besicilik modelinin, üretim yönetim sisteminin geliştirilmesinde örnek bir model olacağına inanıyorum. Kurumumuz yeni stratejileri ve projeleri ile, sürdürülebilir üretime, çiftçimizin emeğine değer katarak tüketicilerimize  erişilebilir fiyatlarda kaliteli ve güvenilir ürün arzına devam edecektir.” dedi.

Kombina Müdürlüklerinin çalışmaları ile ilgili sunumlarını yaptıkları toplantıda, yeni yatırımlar,  alım üretim faaliyetleri, satış ve pazarlama konuları değerlendirildi.