İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ESK Genel Müdürü Kayhan “PERDER ile İş Birliğimiz Sürecek” 08 Mayıs 2024

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere ve beraberindeki heyeti kabul etti.
 
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünde 8 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşen ziyarette, ESK’nın İstanbul PERDER ile yaptığı protokol çerçevesinde sürdürülen iş birliği ve faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Ziyarette, ESK Genel Müdür Yardımcısı Melik Daloğlu, Ticaret ve Pazarlama Dairesi Başkanı İsmail Cem Arzıtaş ve İstanbul Et İşletme Müdürü Berkant Mutlu hazır bulundu.
 
Piyasa regülasyon faaliyetleri kapsamında İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği ile ortak çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan ESK Genel Müdürü Kayhan, Et ve Süt Kurumu olarak PERDER aracılığıyla uygun fiyatlardan et ve et ürünlerini tüketicilerle buluşturarak arz açığından kaynaklı fiyat artışlarının önüne geçtiklerini söyledi.
 
Enflasyonla mücadele programı kapsamında fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar piyasaya kırmızı et arzını sürdüreceklerini belirten ESK Genel Müdürü Kayhan, “Üretici maliyetini ve tüketicimizin alım gücünü gözeten anlayışla  vatandaşlarımızın daha uygun fiyata et ürünleri tüketmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İstanbul PERDER aracılığı ile hane halkına uygun fiyata kıyma ve kuşbaşı satışımız bir sosyal projedir ve bu projeyi beraber yürüttük. Özellikle Ramazan ayından itibaren gerçekleştirdiğimiz ortak çalışmalarımızı bugüne kadar başarı ile sürdürdük. Geldiğimiz noktada da nihai tüketiciden aldığımız olumlu geri dönüşlere ve tüketici memnuniyetine hep beraber şahit oluyoruz. Bu çerçevede PERDER ile iş birliğimiz sürecek. Kalite ve hijyen standartlarına uygun şekilde tedarik ettiğimiz birinci sınıf dana etini tüketicilerimize ulaştırıyoruz.  Kırmızı et ihtiyacının karşılanması noktasında Bakanlığımızca alınan tüm tedbirlerin olumlu etkilerini de önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz. Piyasaya kırmızı et tedarik planlamamızı bu etkilere göre azaltacağımızı öngörüyorum.” dedi.
 
İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere ise “İstanbul PERDER olarak üyelerimiz ile elimizden geldiğince Et ve Süt Kurumu ile Ramazan ayı boyunca uyguladığımız protokol kapsamında tüketicilerimizin yanında olmaya gayret gösterdik. Bundan sonraki süreçte de PERDER olarak ESK ile iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz.”
Ziyarette, İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere tarafından ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan’a “İstanbul PERDER Yetim Hamilik Sertifikası” takdim edildi.