İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Görevini Fakıbaba ve Eroğlu'ndan Devraldı 11 Temmuz 2018

Tarım ve Orman Bakanlığına getirilen Bekir Pakdemirli, görevi, eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan düzenlenen ayrı törenlerle devraldı.

Pakdemirli, Fakıbaba'dan görevini devraldığı törende yaptığı konuşmada, dünden itibaren Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını, bunun büyük sorumlulukları da beraberinde getirdiğini söyledi.

Yeni sisteme bürokrasinin adapte olması gerektiğine dikkati çeken Pakdemirli, "Çünkü eskiye göre daha hızlı çalışacağız. Eskiden çok basit bir şey için bile yasa çıkarmak gerekirken bugün o gereklilikler ortadan kalkmış oldu. O yüzden bugün yöneticilerin artık çok bahanesi kalmadı." diye konuştu.

Pakdemirli, Bakanlığı dönemindeki çalışmaları nedeniyle Fakıbaba'ya teşekkür ederken, yeni dönemin sloganının da "Çiftçimizin yüzü gülsün, çocuklarımız ormanlarla büyüsün." olduğunu bildirdi.

"Yeni sistemle yeni sayfa açılıyor"

Fakıbaba da Bakanlık görevinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçtiğini hatırlatarak, "Takım arkadaşlarımla beraber almış olduğum bayrağı üst seviyeye getirmek için büyük gayret sarf ettik." dedi.

Çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Fakıbaba, şunları söyledi:

"Yeni bir sistemle yeni bir sayfa açılıyor. Bu yeni sistemin ve Sayın Bakanımızın çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum. İnşallah ülkemiz de bunu sonuçlarıyla görecek. Ben tekrar Sayın Bakanımıza, görevinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, tebrik ediyorum."

Konuşmaların ardından Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, görevi Fakıbaba'dan devraldı.

"Millet bizden yeni bir söz, yeni projeler bekliyor"

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, makamda düzenlenen devir teslim töreninde, görevini Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'ye devretti.

20180710 2 31378091 35489106

Devir töreninde konuşan Pakdemirli, Türkiye'de yeni bir sistemin başladığına dikkati çekerek, verdikleri oylar nedeniyle millete, kendisine bu görevi layık görmesi nedeniyle de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini sundu.

Bakan Pakdemirli, önümüzdeki günlerde tarım ve orman alanlarına ilişkin ilgili birimlerden gerekli bilgileri alacaklarını dile getirerek, "Bugün millet bizden yeni bir söz, yeni projeler bekliyor. Mevlana ne demiş, 'Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım. Millet teveccüh etti, biz de yeni sistemin mutlaka hakkını vereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı yerlilik ve millilik ekseninde tarım ve ormancılık politikalarımızı 2023'e, 2053'e, 2071'e inşallah taşıyor olacağız." diye konuştu.