İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Şanlıurfa’da Et ve Süt Kurumu Kombinası Kuruluyor 19 Haziran 2018

Şanlıurfa’da inşa edilecek Et ve Süt Kurumu Kombinasının Tanıtım Töreni, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımı ile düzenlendi. Şanlıurfa Eyyübiye’de düzenlenen törende Et ve Süt Kurumu Et Kombinası, Yem Fabrikası ve Tarıma Dayalı İhtisas Besi Bölgesi Üst Yapı temel atma töreni gerçekleştirildi.

Programa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı V. Ferda Yıldırım, Bakanlık bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Ferda Yıldırım selamlama konuşması ile başladı.

Şanlıurfa’ya Et ve Süt Kurumu Kombinasının kazandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Bakan Fakıbaba, Koçören’de inşa edecekleri modern kombinanın en kısa sürede hizmete açılacağını söyledi. Bakan Fakıbaba törende yaptığı konuşmada şunları söyledi "Reisimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın projesiydi. Ben ilk Tarım Bakanı olduğumda şunu söyledi, 'Fakıbaba benim dar gelirli kardeşlerime et yedireceksin.' Ben de talimat emirdir dedim ve çalışmaya başladık. Hakikaten 15 binin üzerindeki şubelerde, beldelerde bile görüyorum, kıyma 29 lira kuşbaşı 31 lira. Temelini attığımız bu tesisler sayesinde günde 70 büyükbaş ve 200 küçükbaş ve bin ton depolama alanımız olacak. Şimdi ise Türkiye'nin en önemli et ve süt kurumu kompleksini burada yapıyoruz. Ben Şanlıurfa'yı tanıtırken 3 tane 'T' diyordum tarım, ticaret ve tarih. Şimdi Şanlıurfa hayvancılığın başkenti olacaktır. Bu konuda ben ve arkadaşlarım AK Parti hükümetleri ve bakanları emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Şu anda gıda OSB hazır. İsot fabrikası nerede olacak, Şanlıurfa'da olacak. Fıstık fabrikası nerede olacak, Şanlıurfa'da olacak."

Yapılan konuşmanın ardında tesislerin temsili açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından Bakan Fakıbaba ve beraberindekiler halkla birlikte iftar yaptı.

 

Et ve Süt Kurumu Şanlıurfa Kombinası Eyyübiye İlçesi Koçören Köyünde 103 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilecek.  Toplam proje maliyeti 60 milyon Türk Lirası olan ESK Şanlıurfa Et Kombinasının günlük 70 büyükbaş ve 200 küçükbaş kesim kapasitesi bin ton depolama kapasitesi ile  Bölge hayvancılığının gelişmesine önemli katkı sağlaması planlanıyor.