İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu "SIAM 2018" Fas Tarım Fuarında Tanıtıldı 02 Mayıs 2018

Fas'ta düzenlenen Afrika Kıtası'nın en büyük tarım fuarı olma özelliğine sahip 13. Uluslararası Tarım Fuarı (SIAM)’na bu yıl Et ve Süt Kurumu da katıldı.  

Fas’ın Meknes kentinde 24-29 Nisan tarihlerinde düzenlenen SIAM 2018 Fuarının açılış törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Et ve Süt Kurumu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Ahmet Kalkan, Bakanlık Bürokratları ve Türkiye’yi temsil eden Kurum ve firmaların yetkilileri katıldı.

Et ve Süt Kurumunun stant açtığı fuarda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bakanlık birimleri için özel bir alan ayrıldı. 

ESK ürünlerinin tanıtıldığı standımız fuar boyunca yabancı konukların ilgi odağı oldu. Standımızı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Fas Büyükelçisi Ethem Barkan Öz ve Ticaret Ateşesi Önder Duman ziyaret ederek Kurumumuz faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Fuarın açılış törenine katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş açılış töreninin ardından stantları ziyaret ederek Kurum ve Firma temsilcileri ile sohbet etti.

Aralarında Türkiye'nin de olduğu 70 ülkeden bin 700'ü aşkın katılımcının yer aldığı Fas Tarım Fuarında, tarım sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı firmalar arasında 500'ü aşkın ortaklık anlaşması imzalandı. Fuarda en iyi katılımcı  Ülke Ödülü alan Türkiye 2019 yılı Fas Tarım Fuarının onur konuğu olacak.

Fuarı bu yıl 1,5 milyon kişi ziyaret etti.