İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu İzmir AGROEXPO Fuarında 05 Şubat 2018

Bu yıl 13.’sü gerçekleştirilen "AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı" İzmir'de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımıyla düzenlendi. Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uzun’un  ve çok sayıda Bakanlık Bürokratının katıldığı "AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı" İzmir'de yerli ve yabancı pek çok konuğu ağırladı. Çok sayıda ülkenin Tarım Bakanının davetli olduğu fuar kapsamında Türkiye’de ilk kez Tarım İş Forumu’ düzenlendi.

Törende konuşan Bakan Fakıbaba, fuarların yeni üretim teknikleri ve teknolojiyle buluşmayı sağlayan organizasyonlar olduğunu belirtti.

Tarımın insanlığın en eski uğraşlarından biri olmasına rağmen son dönemde stratejik önemini artıran bir sektör haline geldiğine dikkati çeken Fakıbaba, "İnsan neslinin devamı ve sağlıklı beslenme için tarım olmazsa olmazdır. Tarım sadece üreticileri değil tüketicileri de doğrudan ilgilendiren bir sektördür." dedi.

Fakıbaba, dünyada 1 milyara yakın insanın açlıkla, 1,2 milyara yakın insanının da yetersiz beslenme ile karşı karşıya olduğunu belirterek, "Hızla artan dünya nüfusu ve insanların ihtiyaçlarında görülen değişiklikler tarımın önemini artırıyor. Tarım artık iktisadî bir faaliyet alanı haline geldi. Tarım ve gıda sadece yiyeceğimiz değil geleceğimiz olmuştur." ifadelerini kullandı.

IMG 3716 (2)

1-4 Şubat 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen “Agroexpo 13. Tarım ve Hayvancılık Fuarında Et ve Süt Kurumu stant açtı. Denizli Kombinası evsahipliğinde açılan stant yerli ve yabancı konuklardan yoğun ilgi gördü. ESK faaliyetlerinin tanıtıldığı stantda konuklara meşhur Bingöl Kavurması ikram edildi.

 IMG 3740 (2) İrlanda Tarım Bakanı Michael Creed, Romanya Tarım Bakan Yardımcısı Floricel Maricel Dima, İrlanda Gıda Kurulu Başkanı Joe Burke, Sırbistan Tarım Bakanlığı Müsteşarı Senad Muhmutovic, ve çok sayıda yabancı konuk Et ve Süt Kurumu standını ziyaret ederek Genel Müdürümüz Osman Uzun’la görüşmelerde bulundu.

IMG 3746 (2)

 IMG 3761 (2)

Dünya Gazetesi Yazarı Ali Ekber Yıldırım stantımızı ziyaret ederek Genel Müdürümüz Osman Uzun ile sohbet etti.

IMG 3726 (2)

Ulusal ve uluslararası düzeyde bir çok firmanın süt ,süt ürünleri, et ve et ürünleri ve ambalaj ekipmanları ürünlerini sergilediği fuarda ayrıca Et ve Süt Zirvesi düzenlendi. Denizli Kombina Müdürümüz Önder Alptekin’in konuşmacı olarak katıldığı zirve sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

IMG 3838 (2)

IMG 3869 (2)