İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu Dünya Gıda Günü Etkinliğinde 16 Ekim 2017

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında, Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin (TZOB) desteğiyle "Dünya Gıda Günü" etkinliği düzenlendi.

Etkinliklere Et ve Süt Kurumu da stant açarak katıldı.  Et ve Süt Kurumu ürünlerinin tanıtıldığı stant katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gıda üretiminin artırılmasının önemine değinirken "Toprağımızı suyla, çiftçimizi de bilgiyle donatırsak Türkiye çok ciddi bir tahıl ambarı ve gıdanın merkezi haline gelecektir. Ayrıca gıdada israf tüm dünya için çok önemli bir konu. Allah'ın izniyle bilinçli bir şekilde daha fazla sağlıklı gıda üretirsek ve israfı önlersek açlıktan ölüm oranlarını azaltacağımıza inanıyorum." dedi.

Bakan Fakıbaba, bu sene Dünya Gıda Günü temasının "Göçün geleceğini değiştirin, gıda güvenliğine ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın" olduğunu söyledi. Türkiye'nin yaklaşık 3,5 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Fakıbaba, "Birleşmiş Milletler rakamlarına göre yaklaşık 66 milyon insan zorla yerinden edilmiştir. Bunların yüzde 26'sı ülkemizin bulunduğu coğrafyada misafir edilmektedir. Mültecilerin önemli bir bölümünü Suriye, Afganistan ve Güney Sudan olmak üzere üç ülkenin vatandaşları oluşturmaktadır. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Suriye krizi mağdurları için ilk günden itibaren din, dil, ırk ayrımı yapmadan 'açık kapı politikası' uygulamıştır." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Dünya Gıda Günü kapsamında belirlenen tema çerçevesinde faaliyet gösteren, başarılı çalışmaları yürüten kişi ve kuruluşlara ödüllerinin verildi.

Bakan Fakıbaba ve beraberindeki heyet, Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında kurumlar tarafından açılan stantları ziyaret etti. Et ve Süt Kurumu standını da ziyarete den Bakanımıza ürünlerimiz ikram edildi.