İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

KAMUOYU DUYURUSU 29 Temmuz 2017

 

                                                                          BASIN AÇIKLAMASI

29 Temmuz 2017 Tarihli ve 30138 Sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan 2017/10604 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 31.12.2018 tarihine kadar geçerli olmak üzere, 500 bin baş canlı büyükbaş, 475 bin baş canlı koyun ve keçi, 75 bin ton büyükbaş hayvan eti ile 31.12.2017 tarihine kadar geçerli olmak üzere 20 bin ton çeyrek karkas için Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’ne %0 gümrük vergisiyle ithalat izni verilmiştir.

Kurumumuza verilen bu yetkiyle alakalı olarak bazı medya organlarında yer alan haberlerde, bu yetkinin üreticilerimizin aleyhine sonuçlar doğuracağı yönünde değerlendirmelerin yapıldığı görülmektedir.

Et ve Süt ve Kurumuna verilen bu yetki, her zaman olduğu gibi üretimde sürdürülebilirliği sağlamak ve spekülatif girişimlerle üretici ve tüketici aleyhine oluşabilecek fiyat dalgalanmalarını önlemek amacıyla ihtiyaç duyulduğunda kullanılacaktır.

Et ve süt ürünleriyle ilgili piyasa düzenleme görevini yürüten Kurumumuz, piyasayı bozmaya ve buradan menfaat temin etmeye dönük girişimlere hiçbir zaman fırsat vermeyecektir. Üretici ve tüketici lehine işleyecek bir piyasanın temini için gerekli adımları zamanında ve kararlılıkla atmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.29.07.2017

                                                                                                                           Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü