İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu Doğu Anadolu 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesine Katıldı 28 Temmuz 2017

Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde organize edilen ‘Sürdürülebilir Bölgesel Kalkınmada Sürdürülebilir Gıda, Tarım ve Hayvancılık’ ana temalı Doğu Anadolu 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Elazığ’da düzenlendi.

Gıda, tarım ve hayvancılığın Doğu Anadolu bölgesinde geliştirilmesi amacıyla düzenlenen programa, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür V. Ethem Kalın, Bakanlık Bürokratları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, sektör temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, konuşmasında yaklaşık 14 milyon dekar alanda toplulaştırma yapmak suretiyle parçalı arazileri yeniden bütünleştirmenin çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

İki oturumda gerçekleştirilen ve Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç başkanlığında düzenlenen toplantının ikinci oturumunda, üreticilerle ve sektör temsilcileri ile Bakanlık bürokratları ile bir araya geldi. Genel Müdürümüz Ethem Kalın toplantıda, Et ve Süt Kurumu çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi, çiftçiler ve sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

4Z6A0207

 27-28 Temmuz tarihlerinde düzenlenen ’Doğu Anadolu 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi’ne Bingöl Kombinası stant açarak katıldı. ESK faaliyetlerinin tanıtıldığı ve davetlilere meşhur Bingöl kavurmasının ikram edildiği Program boyunca ESK standı yoğun ilgi gördü.

IMG 20170728 WA0003 (2)

IMG 20170728 WA0021