İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ESK, Türkiye'nin İlk Çoban Fuarına Katıldı 22 Mayıs 2017

Türkiye'nin ilk çoban fuarı Ankara'da düzenlendi.  Et ve Süt Kurumu Çoban Fuarında açtığı stantta Sözleşmeli Besicilik Modelini ve ESK ürünlerini tanıttı.

 ‘Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çoban Fuarı’nın açılışı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Hem büyükbaş, hem de küçükbaş birçok milli hayvan ırkının yer aldığı fuarda; Türkiye’nin dört bir tarafından gelen çobanların beraberinde getirdikleri hayvanlar ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çoban Fuarı’nın tarım hayatına hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu. Bakan Çelik konuşmasında tarım ve hayvancılık sektörünün önemine dikkat çekerek, “Tarım öyle bir sektör ki, her şeyin modası geçer ama tarımın modası geçmez. Neden? Sabah kahvaltıya ihtiyaç var, öğlen yemeğe ihtiyacı var, akşam yemeğe ihtiyaç var. Bu sofraları kim şenlendirecek; alın terini tarlayla, toprakla buluşturan çiftçilerin gayretleriyle biz hayatı sürdürebiliyoruz. Bugün 10 milyon Suriyeliye sahip çıkmayan dünya 20 yıl içerisinde 700 milyon insana nasıl sahip çıkacak. Bu neyi gösteriyor önümüzde gerçekten gıdaya ve suya erişimle ilgili yaşanacak büyük badirelerin bizi beklediğini gösteriyor. Onun için ülkemizdeki tarım alanları, tarım potansiyelini ve hayvancılığı kendi kedine yeterli olmanın yanında bizden beklentisi olan ülkeler ve insanlara da taşıyabilecek azim ve kararlılıkta, bilimin öncülüğünde bu sektörde çalışma yapmamızın zorunluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

18-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen fuarda Et ve Süt Kurumu standı çok sayıda ziyaretçi ağırladı. Fuar boyunca çiftçilere Et ve Süt Kurumunun sözleşmeli besicilik modeli ve ESK ürünleri tanıtıldı.

Bilgilendirici sempozyumlar,  “En Hızlı Kırkım Gösterisi" ve "Futbol Oynayan Teke Gösterisi”nin yer aldığı Çoban Fuarında, “Ulusal Kırkım Şampiyonası”, En Güzel İnek”, “En Güzel Akkaraman Koçu”, “En Güzel Merinos Koçu” ve “En Güzel Ankara Tekesi” yarışmaları yapıldı.