İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ESK Koordinasyon Toplantısı Erzurum'da Yapıldı 08 Mayıs 2017

Et ve Süt Kurumu Koordinasyon Toplantısı, Erzurum Kombinasının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

6 -7 Mayıs tarihlerinde, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür V. Ethem Kalın başkanlığında düzenlenen toplantıya Genel Müdür Yardımcısı V. Mustafa Cüceloğlu ve Ender Akbaba, daire başkanları, kombina müdürleri ve ilgili birim temsilcileri katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Erzurum Kombinasının Kurumun ilk kombinası olduğunu hatırlatan Et ve Süt Kurumu Genel Müdür V. Ethem Kalın, bu nedenle koordinasyon toplantısını Erzurum’da düzenlemekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Erzurum Kombinasının çok yakında yeni yerleşkesine taşınacağının müjdesini veren Ethem Kalın, 2010 yılında Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile mevcut kombina arazisi karşılığında kombina yapımı için sözleşme imzalandığını, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilerek Et ve Süt Kurumu’na teslim edilecek yeni kombinanın, önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını söyledi ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

 Et ve Süt Kurumu’nun 65 yıldır besicinin ve üreticinin yanında olduğunu kaydeden Genel Müdür V. Ethem Kalın “Gelişmiş teknoloji ve uluslararası standartlara sahip kombinaları milletimizin hizmetine sunmak için yatırımlarımızı sürdürüyoruz, yeni tesisler hizmete açıyoruz. Bunun yanında üreticimize pazar ve fiyat garantisi sunarak piyasada fiyat istikrarının sağlanması konusundaki görevlerimizi samimiyetle ve gayretle yerine getirmeye çalışıyoruz. 1953 yılında faaliyetlerine başlayan Erzurum Kombinası bugüne kadar bölgeye önemli hizmetler verdi. Bundan sonra ise daha modern ve yenilenmiş tesisleri ile bölgemiz ve ülkemiz hayvancılığın gelişimine katkı sağlamaya devam edecektir.” dedi.

DSC 1387

 

Toplantıda, 2017 yılı faaliyetleri, Ramazan ayına yönelik hazırlıklar ve süt tozu müdahale alımları başta olmak üzere pek çok sektörel konu ele alınırken, kombinalarda yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 

Kurum koordinasyon toplantısının ardından, Genel Müdür V. Ethem Kalın ve beraberindeki heyet, yeni Erzurum Kombinası tesislerinde incelemelerde bulundu. Ayrıca, yakın zamanda faaliyete geçecek olan yeni kombina ile ilgili, Erzurum Kombina Müdürü İsmail Atasever ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkililerinden bilgi aldı.

DSC 1606 (2)