İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu Van 7. Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı 10 Nisan 2017

Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın yedincisi  6-9 Nisan tarihleri arasında düzenlendi.

Yurt içi ve yurt dışından toplam 83 firmanın katıldığı fuara Et ve Süt Kurumu stant açarak destek verdi.

Fuarın açılışına Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Ticaret Borsası Başkanı Enver Memduhoğlu, Et ve Süt Kurumu Van Kombina Müdür Vekili Nesim Baykara, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütleri ile firma yetkilileri katıldı.

Van Milletvekili Beşir Atalay açılış töreninde yaptığı konuşmada Et ve Süt Kurumu Van Kombinasının kısa sürede hizmete açılacağını belirtti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı müsteşarının da katıldığı Van Güç Platformu’nda Van tarımını ve hayvancılığını bütün boyutlarıyla masaya yatırdıklarını vurgulayan Beşir Atalay, “Tarımla ilgili önemli üreticilerin ve paydaşların da katılım sağladığı toplantıda Van’ın tarımı ilk defa bu kadar ciddi değerlendirildi. Hamdolsun çok verimli oldu. Hayvancılıktan yem bitkisine, balıkçılıktan bala kadar bütün alanlar değerlendirildi ve kararlar da alındı. O kararlardan bazıları da hayata geçiyor. O gün alınan kararlardan sadece üç tanesini söylemem gerekirse; birincisi Vanlıların daima talep ettiği eski et ve balık kurumu kombinasının şimdi Van’a kurulmasıydı. Onu takip ettik ve geçen cuma günü ihalesi yapıldı. İkincisi 500 hayvanlık damızlık merkezinin çalışması sürüyor. Üçüncüsü de Van Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesidir. İhtisas sanayi bölgesini bakanlık bir yandan yürütüyor, valimiz burada inisiyatifini kullanıyor ve arazi arayışı yapılıyor. Bu, Van hayvancılığı için bir devrim olacaktır. Bunlar tarım alanında önemli gelişmelerdir” dedi.

Fuarda Et ve Süt Kurumu Van Kombinası tarafından açılan stant ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Van’a yeni kurulacak kombinanın ve ESK faaliyetlerinin tanıtıldığı stantta ayrıca katılımcılara Bingöl kavurması ikram edildi.

IMG 20170407 WA0026

IMG 20170407 WA0025