İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ESK Genel Müdürü Mehmet Ünal Yılmaz, Erzincan ve Sivas Kombinalarında İncelemelerde Bulundu 17 Ekim 2016

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mehmet Ünal Yılmaz, beraberindeki ESK Genel Müdür Yardımcıları Osman Uzun, Ethem Kalın ve kurum daire başkanlarından oluşan heyetle birlikte, önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan Erzincan Tavuk Kombinası ve Sivas Et Kombinasında incelemelerde bulundu.

İlk olarak Erzincan Tavuk Kombinasını ziyaret eden Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mehmet Ünal Yılmaz, Kombina Müdür Yardımcısı Yunus Bostancı’dan tesisler hakkında bilgi aldı.

2013 yılında temeli atılan ve yapımı tamamlanan Erzincan Tavuk Kombinasının yakın zamanda hizmete açılacağını belirten ESK Genel Müdürü Yılmaz, Erzincan ve bölgesi için önemli bir yatırım gerçekleştirdiklerini, başta tavukçuluk sektörü olmak üzere, bölge ekonomisine katkı sağlayacak olan tesisin bölge için yeni bir istihdam kaynağı olacağını kaydetti ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti. 

Erzincan ziyaretinin ardından Sivas Et Kombinasını da ziyaret eden ESK Genel Müdürü Yılmaz, Sivas Kombina Müdürü Zekeriya Güler’den tesisler hakkında bilgi aldı.

Beraberinde, Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Sivas İl Özel İdaresi Plan Proje ve Yatırım İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya ve ESK heyeti ile birlikte tesisleri inceleyen Genel Müdür Yılmaz, Sivas Kombinasında gelinen son durumu değerlendirdi.

IMG 20161018 WA0021 (2)

IMG 20161018 WA0028 (2)

Son düzenlemelerle birlikte tesisin hizmet verecek duruma geldiğini belirten ESK Genel Müdürü Yılmaz, şunları kaydetti: "Sivas'a ve ülkemize önemli bir tesis kazandırıldı. Bu tesisin en iyi şekilde hizmet vermesi için çalışmaları hızlandırdık ve artık son noktaya geldik. Bundan sonraki çalışmalarda Et ve Süt Kurumuna, Sivas İl Özel İdaresine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne ve Sivaslı çiftçilere önemli görevler düşüyor. Tesisin hizmete girmesiyle birlikte koordinasyon içinde çalışacağız. Bu güzel eserin ülkemize ve Sivas'a kazandırılmasında emeği geçen sayın bakanlarımıza, milletvekillerimize, valilerimize teşekkür ediyoruz."

et ve sut kurumu genel muduru yilmaz sivasta (2)