İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Kırmızı Ete Kalite Derecelendirmesi Geliyor 08 Nisan 2016

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı ette kalite derecelendirmesinin ilgili sivil örgütlerle bir araya gelerek hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılacağını belirterek, "Kalitesine göre fiyat değişikliği olacak. Marketlerde de etiketlere bunlar yalnız fiyat olarak değil, tanım olarak da yansıyacak, neyi aldığını vatandaş bilecek" dedi.

Gürcistan Büyükelçisi kabul 1

Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze'yi makamında kabulünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, kırmızı ette kalite derecelendirmesinin yapılması gerektiğini belirterek, her üründe olduğu gibi et için de kalite kurallarının geçerli olduğunu vurguladı.

Çelik, Bakanlıktaki ilgili personelin teknik düzeyde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, dün itibariyle Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mehmet Ünal Yılmaz'ın görevine başladığına dikkati çekti. Çelik, "İlgili sivil örgütlerle bir araya gelerek bu gerçekleştirilmesi gereken uygulamayı başlatacağız. Kalitesine göre fiyat değişikliği olacak. Genç bir hayvanın eti ile yaşlı bir hayvanın eti arasında mutlaka farklılıklar olacak. Bu teknik düzeydeki çalışma gerçekleştirilecek, marketlerde de etiketlere bunlar yalnız fiyat olarak değil, tanım olarak da yansıyacak, neyi aldığını vatandaş bilecek" diye konuştu.

Büyükelçi Koplatadze ile yaptığı görüşmede açıklamalarda bulunan Çelik, komşu ve dost ülke Gürcistan ile ticari ve diğer alanlardaki ilişkilerin sorunsuz bir şekilde devam ettiğinin altını çizerek, 22 Nisan'da EXPO 2016 Antalya'nın açılışının gerçekleşeceğini, Gürcistan'ın da buraya katılım sağlamasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Koplatadze de Türkiye ile ilişkileri çok önemsediklerini dile getirerek, Türkiye'nin Gürcistan için dost ve kardeş ülke olmasının yanı sıra stratejik bir partner olduğunu da kaydetti.