İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumuna Sektör Temsilcilerinden Tam Destek 23 Ekim 2015

Et ve Süt Kurumu Sivas Et Entegre Tesisleri devir teslim törenine sektör temsilcileri büyük ilgi gösterdi. Törene katılan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği başta olmak üzere çok sayıda üretici birliği,  Sivas Et Entegre Tesislerinin  Et ve Süt Kurumuna devredilerek Sivas’a ve bölgesine kazandırılması sevincine ortak oldu.

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Et Entegre Tesislerinin Et ve Süt Kurumuna devir teslim töreninde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, TÜKETBİR Yönetim Kurulu Üyesi İdris Yavuz, TÜKETBİR Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Birlik Başkanı Mehmet Taneli, Sivas Ticaret Sanayi Odası Başkanı H. Osman Yıldırım, Sivas Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Çetin Yıldırım,  Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivas Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ethem Doğan, Sivas İlçeleri birlik başkanları, çevre il ve ilçelerin üretici birlikleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi hazır bulundu.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç, Devir Teslim Töreninde yaptığı konuşmada, Sivas’a Et ve Süt Kurumu Kombinası açılacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tunç konuşmasında "15 sene önce Et Balık Kurumlarının kapısına kilit vuran zihniyet gitti. Bugün Türkiye'nin her yerinde Et ve Süt Kurumları açılmaya başladı. Et üreticileri olarak sizlere şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Sivas Entegre Tesislerinin Et ve Süt Kurumuna devredilerek Sivas’a kazandırılması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ESK Genel Müdürü Kasım Piral, “Et ve Süt Kurumu Edirne’den Kars’a bütün illerde  sektöre öncülük etmek, hayvancılığın gelişimine katkı sunmak için sektörün tüm paydaşları ile dayanışma içinde  çalışmalarını sürdürüyor.  Bu önemli günde mutluluğumuzu bizimle paylaştıkları için birlik başkanlarımıza, tüm paydaşlarımıza, besicilerimize, üreticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.