İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Sivas Et Entegre Tesisi Et ve Süt Kurumuna Törenle Devredildi 22 Ekim 2015

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan et entegre tesisleri törenle Et ve Süt Kurumuna devredildi. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu’nun katılımı ile gerçekleştirilen devir teslim törenine, Sivas Valisi Alim Barut,  Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral , ESK Yönetim Kurulu Üyeleri Durali Koçak, Nizamettin Ekinci, TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Taneli, İdris Yavuz, üretici birlikleri temsilcileri, il protokolü, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz 2000 yılında özelleştirildikten sonra kapanan Et ve Balık Kurumunu yeniden Sivas'a kazandırdıklarını belirterek, "Şimdi Et ve Süt Kurumu olarak Sivas’ın hizmetinde, Sivas’a hayırlı olsun" dedi. Ardından kırsal kalkınmanın önemine değinen Yılmaz, "Genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolu kırsal kalkınmadır. Kırsal kalkınma çiftçiyi makus talihinden kurtaracak, ülkenin bir çok sorununu halledecek, istikrar sağlayacak, ekonomiyi rayına oturtacak en önemli faaliyet alanı. Allah'a hamdolsun Sivas kırsal kalkınmada Türkiye’nin en önde gelen illerinden" diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu da törende yaptığı konuşmada, demokraside, insan haklarında, inanç özgürlüğünde, düşünce özgürlüğünde büyük bir değişim dönüşüm bulunduğunu söyleyerek, "Dünyadaki ekonomik büyüme geriye giderken Türkiye büyük ilerlemeler kaydetti" ifadesini kullandı.

Başarının sadece bu alanlarda ve tesadüf olmadığını dile getiren Arzu, şöyle dedi:

"Türkiye'yi dünyada 11. tarım ekonomisinden 7. büyük tarım ekonomisi haline getirdik. 76 milyon nüfusumuzu besliyoruz, 40 milyon turisti ağırlıyoruz, bölgemizdeki olaylar nedeniyle ülkemize gelen 2,5 milyon komşumuzu da beslemenin dışında 18 milyar dolarlık da tarımsal ürün ihracatı yapıyoruz. Tarımda da diğer alanlarda olduğu gibi çok büyük bir başarı elde ettik. Bu elde ettiğimiz başarılarda hükümetimizin verdiği desteklerin yanında çiftçilerimizin de çok büyük emeği var."

Konuşmaların ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan hibe almaya hak kazanan yatırımcılara temsili olarak çek verildi. TKDK Sivas İl Koordinatörlüğü IPARD yatırımlarının toplu açılışı gerçekleştirildi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Sivas Valisi Alim Barut ve Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral’in katılımıyla, yapımı tamamlanan Et Entegre Tesisleri'nin Et ve Süt Kurumu'na devrine ilişkin protokol imzalandı. 

Heyet daha sonra tesisleri gezerek  bilgi aldı.