Et ve Süt Kurumu "Dünya Gıda Günü" Etkinliklerine Katıldı 19 Ekim 2015
16 Ekim Dünya Gıda Günü kutlamaları kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda “Sosyal Koruma ve Tarım, Kırsal Refahın Artırılması” temalı etkinlik düzenlendi. Et ve Süt Kurumunu temsilen ESK Genel Müdür Yardımcıları Ethem Kalın ve Osman Uzun'un katıldığı ve bu yıl 35.’si düzenlenen etkinlikte, Et ve Süt Kurumu stant açarak davetlilere bingöl kavurması ikram etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu "Dünya Gıda Günü" etkinliklerindeki konuşmasında her yıl 1 trilyon dolarlık gıda israf ediliyor. Bu israf edilen gıdanın, eğer yarısını israf etmezsek dünyada aç nüfus kalmayacak" dedi.
Dünyada bugün 800 milyon insanın yoksulluk sınırında olduğuna dikkat çeken Bakan Arzu, "İhtiyacımız olan gıdanın 2,5 mislini üretirken, bir yandan da '800 milyon aç bir nüfus var ve dünyada yılda 10 milyon çocuk yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybediyor' dedi. O zaman dünyada adil olmayan bir gıda bölüşümü var demektir" görüşünü paylaştı.
Bakan Arzu, konuşmaların ardından tarımsal alanda faaliyet gösteren bazı oda, borsa ve kooperatiflere plaket verdi. Pankobirlik, Konya Ticaret Borsası, TZOB Manavgat Ziraat Odası, Tire Süt Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ödül veren Bakan Arzu, Ankara'nın Nallıhan ilçesinden kadın çiftçi Mükerrem Çolak'a da "Örnek kadın çiftçi" ödülü verdi. Bakan Arzu, plaket törenin ardından Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında açılan stantları gezdi, Et ve Süt Kurumu standını ziyaret etti.
- Kurumsal
- Tarihçe
- Merkez Teşkilatı
- Genel Müdür Vekili
- Yönetim Kurulu
- Organizasyon Şeması
- Gündem
- Batı Karadeniz Kariyer Fuarı Bolu'da Düzenlendi
- Trakya Kariyer Fuarı Tekirdağ’da
- Ege Bölgesi Kariyer Fuarı İzmir’de Düzenlendi
- Güney Kariyer Fuarı GÜNKAF Isparta'da Düzenlendi
- Kayseri'de İç Anadolu Kariyer Fuarı Açıldı
- Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı Adana'da Düzenlendi
- İpekyolu Kariyer Fuarı Gaziantep'te
- Bingöl Kombinamız Güneydoğu Kariyer Fuarında
- Doğu Anadolu Kariyer Fuarı Erzurum’da Düzenlendi
- Doğu Karadeniz Kariyer Fuarında Kurumumuz Büyük İlgi Gördü
- ORTA KARADENİZ KARİYER FUARI
- Et ve Süt Kurumu Trabzon Doğu Karadeniz Kariyer Fuarında
- Et ve Süt Kurumu Erzurum’da Üniversite Öğrencileri İle Buluştu
- Et ve Süt Kurumu Güneydoğu Kariyer Fuarında
- Trakya Kariyer Fuarında Et ve Süt Kurumuna Yoğun İlgi
- Haberler
- Duyurular
- Bilgilendirme
- Etik Komisyonu
- Yayınlar
- Raporlar
- Misyon ve Vizyon
- Stratejik Plan
- Galeriler
- Kombina Müdürleri
- Kombinalardan Haberler
- Personelden Haberler
- Kurumsal Kimlik Kılavuzu
- Basında Et ve Süt Kurumu