İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu "Dünya Gıda Günü" Etkinliklerine Katıldı 19 Ekim 2015

16 Ekim Dünya Gıda Günü kutlamaları kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda “Sosyal Koruma ve Tarım, Kırsal Refahın Artırılması” temalı etkinlik düzenlendi. Et ve Süt Kurumunu temsilen ESK Genel Müdür Yardımcıları Ethem Kalın ve Osman Uzun'un katıldığı ve bu yıl 35.’si düzenlenen etkinlikte, Et ve Süt Kurumu stant açarak davetlilere bingöl kavurması ikram etti.

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu "Dünya Gıda Günü" etkinliklerindeki konuşmasında her yıl 1 trilyon dolarlık gıda israf ediliyor. Bu israf edilen gıdanın, eğer yarısını israf etmezsek dünyada aç nüfus kalmayacak" dedi.

Dünyada bugün 800 milyon insanın yoksulluk sınırında olduğuna dikkat çeken Bakan Arzu, "İhtiyacımız olan gıdanın 2,5 mislini üretirken, bir yandan da '800 milyon aç bir nüfus var ve dünyada yılda 10 milyon çocuk yetersiz beslenmeden dolayı hayatını kaybediyor' dedi. O zaman dünyada adil olmayan bir gıda bölüşümü var demektir" görüşünü paylaştı. 

Bakan Arzu, konuşmaların ardından tarımsal alanda faaliyet gösteren bazı oda, borsa ve kooperatiflere plaket verdi. Pankobirlik, Konya Ticaret Borsası, TZOB Manavgat Ziraat Odası, Tire Süt Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ödül veren Bakan Arzu, Ankara'nın Nallıhan ilçesinden kadın çiftçi Mükerrem Çolak'a da "Örnek kadın çiftçi" ödülü verdi. Bakan  Arzu, plaket törenin ardından Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında açılan stantları gezdi, Et ve Süt Kurumu standını ziyaret etti.