İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu Kombinaları İle Kurban Bayramında Tam Kadro Çalıştı 03 Ağustos 2021

Et ve Süt Kurumu, Türk Kızılay'ın 2021 Yılı Kurban Kesimi Kampanyası kapsamında yurt içinde bağışlanan 52 bin 500 hisse kurbanlık kesimini başarıyla tamamladı.

Kurban Bayramı boyunca tüm kombinaları ve 800’ü aşkın personeli ile çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdüren Et ve Süt Kurumu, Türk Kızılay’a ‘’Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası’’ kapsamında bağışlanan 7 bin 500 büyükbaş kurbanlığın kesimini, Alım ve Üretim Dairesi Başkanlığı organizasyonunda, İslami usullere, pandemi ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde, uzman ekipler gözetiminde gerçekleştirdi. Elde edilen etlerin bir kısmını bayramın ikinci günü Kızılay’a teslim etti. ESK ayrıca Kızılay için  yaklaşık bir milyon adet kıyma ve kuşbaşı kavurma konserve üretimi gerçekleştiriyor.

Türk Kızılay’ın "Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası’’ kapsamında kendilerine emanet edilen kurbanlıkların yerine ulaştırılması için Kurban Bayramı boyunca tüm kombinalarda titizlikle ve canla başla çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren ESK Genel Müdürü Osman Uzun, Kızılay’ın yurt içi bağış kurbanlıklarının tedarik, kesim, parçalama ve işlenmesi süreçlerinin başarıyla tamamlandığını söyledi.

Genel Müdür Uzun, “Et ve Süt Kurumumuzun Türkiye genelindeki on kombinasında din görevlisi, noter, veteriner hekim ve Türk Kızılay ekibi gözetiminde, İslami usullere uygun şekilde kesilen kurbanlık hayvanlardan elde edilen etlerin bir bölümü kesilerek ve hazırlanarak, bayramın ikinci gününde Kızılay yetkililerine teslim edilmiştir. ESK olarak ayrıca Kızılay için yaklaşık bir milyon adet kıyma ve kuşbaşı kavurma konserve üretimi gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin dört bir yanındaki yerli üreticiden satın aldığımız kurbanlıkların, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında köprü rolü üstlenmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Et ve Süt Kurumuna ve Kızılay’a güvenerek Kurban Bayramında kurbanını Kızılay’a bağışlayan vatandaşlarımızın bizlere olan güvenlerine ayrıca teşekkür ediyorum. ” dedi.

a 0006 whatsapp image 2021 07 08 at 121105 09 07 2021 38931096

“İhtiyaç sahiplerine kurban etlerini ulaştırdık”

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık,  noter ve din görevlisi huzurunda kesilen kurbanların, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumunun veteriner hekimlerince kontrol edildiğini, Kızılay görevlileri ve gönüllülerinin de bütün süreçleri kayıt altına aldığını vurguladı.

Kınık, "Bu Kurban Bayramında da kurban vekâletlerinizi ihtiyaç sahibi insanlara, ülkemizin 81 ilinde dünyada 21 ülkede, yüzlerce noktada ihtiyaç sahiplerine kurban etlerini ulaştırdık. Sofralarını şenlendirdiğiniz, umut verdiğiniz, elinden tuttuğunuz bütün insanlar adına sizlere teşekkür ediyoruz. Ağız tadıyla, sağlıklı, huzurlu nice bayramlar diliyoruz.” dedi.

a 0007 2021 kurban kampanyasi fotograf secki 91 20 07 2021 19096033