İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

69. Geleneksel Hasat Bayramı Coşkuyla Kutlandı 29 Temmuz 2019

Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen “TİGEM 69. Geleneksel Hasat Bayramı” büyük bir coşkuyla kutlandı.

26 Temmuz 2019 tarihinde Polatlı’da düzenlenen 69. Geleneksel Hasat Bayramına çok sayıda bakan, milletvekili, ve bürokratın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile binlerce çiftçi ve vatandaşımız katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki pek çok kurum ve kuruluşun hazır bulunduğu Hasat Bayramında Et ve Süt Kurumu Sincan Kombina Müdürlüğü stant açtı.

Tarlada buğday hasadıyla başlayan programda Sayın Cumhurbaşkanımız ile Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli hasat alanında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yaptığı duanın ardından biçerdövere binerek tarlada ilk hasadı gerçekleştirdi.  Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’nin ilk “Yerli Elektrikli Traktörü” ile tarlada toprak işleme faaliyeti yaptı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, programın ikinci kısmında işletme merkezine geçerek Bakanlığımızın bağlı ve ilgili kuruluşlarının faaliyetlerine ilişkin tanıtım stantlarının yer aldığı sergi alanını gezdi.