İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ESK Koordinasyon ve Endüstriyel İlişkiler Toplantısı Antalya’da Düzenlendi 11 Mart 2019

Et ve Süt Kurumu Koordinasyon toplantısı ile Öz Gıda İş Sendikası Endüstriyel İlişkiler Kurulu Toplantısı 8-9 Mart 2019 tarihlerinde Antalya’da düzenlendi.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun Başkanlığında düzenlenen toplantıya ESK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Sami Cüceloğlu, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Sürücü, Kurum Daire Başkanları, Kombina Müdürleri,  şube müdürleri ve iş yeri sendika temsilcileri katıldı.

“Çok uzun zamandır Öz Gıda İş Sendikası ile birlikte yürüyoruz"

Et ve Süt Kurumunda çalışan sendika üyelerinin görüş ve taleplerinin müzakere edildiği Endüstriyel ilişkiler değerlendirme toplantısına katılan ESK Genel Müdürü Osman Uzun, Et ve Süt Kurumunun 35 kombinası olduğu zamanlardan daha aktif bir şekilde ve daha fazla faaliyet içerisinde olduğunu vurguladı.

83201921228 3.DSC 1158

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun toplantıda yaptığı konuşmada, “1952 yılında kurulan Et ve Balık Kurumuna geçmişinden bugün işçisi memuru ve idarecileri ile Kurumumuzun tüm çalışanları büyük katkı sağladılar. Et ve Süt Kurumu olarak bugüne hem et piyasalarında hem süt piyasalarında etkin bir rol üstleniyoruz. Bu da hep birlikte yoğun bir çalışmayı beraberinde getiriyor. Bunu yaparken de hak ettiğiniz halde alamadığınız haklarınız olabilir, farklı sıkıntılarınız olabilir, bugün burada bu ve benzeri sıkıntıları çözebilmek adına, en azından ortak bir noktada buluşabilmek adına toplanmış bulunmaktayız. İnanın biz elimizden geldiği kadar sizleri mağdur etmeme noktasındayız. Çok uzun zamandır Öz Gıda İş Sendikası ile birlikte yürümekteyiz. Tabiri caizse artık et ile tırnak gibi olduk. Aramızda çözemeyeceğimiz sorunların olmayacağı kanısındayım. İnşallah bu toplantı kurumumuza, çalışanlarımıza ve ülke hayvancılığına hayırlı olur” dedi.

“Et ve Süt Kurumu Sendikamızın mihenk taşıdır”
Endüstriyel İlişkiler Kurulu değerlendirme toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcı Emin Sürücü, Et ve Süt Kurumunun özelleştirme sürecinden çıkarılmasında çok büyük sıkıntılar çekilmiş, büyük mücadeleler verilmiştir” dedi.
Genel Başkan Yardımcı Emin Sürücü, Et ve Süt Kurumunun bugünlere gelmesinde Öz Gıda İş Sendikasının önemli katkılarının olduğunu belirterek, sendikamızın mihenk taşı olan Et ve Süt Kurumu ile hukukumuz sendikacılığın da ötesindedir. Çok uzun yıllardır omuz omuza çalışıyor, sorunları birlikte çözüyoruz. Bu önemli markayı daha ileri seviyede büyütmek ve güçlendirmek hepimizin vazifesidir. Öz Gıda İş Sendikası olarak dün olduğu gibi bugün de kurumumuzun uzun yıllar yaşaması ve güçlenmesi için üzerimize düşen her şeyi yapacağımızı bilmenizi isterim. Bugün burada yapılacak olan toplantıda var olan, çözüm bekleyen sorunları konuşarak çok rahat bir şekilde çözebileceğimizi biliyorum” İfadelerini kullandı.

ESK 7790

Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Sami Cüceloğlu Başkanlığında, Öz Gıda İş Sendikası temsilcileri ve  ESK yetkililerinin katılımı ile düzenlenen Endüstriyel İlişkiler Kurulu Koordinasyon toplantısının devamında ise işyeri sendika temsilcileri ve sendika talepleri değerlendirildi.

ESK 7629

Kombina Müdürlerinin katılımı ile düzenlenen Kurum Koordinasyon Toplantısında ise ticari faaliyetler, alım üretim politikaları, aylık dönemsel faaliyet raporları konuları ele alındı ve Et ve Süt Kurumu Kombinaları faaliyetleri değerlendirildi.

 

ESK 7717

8 Mart Dünya Kadınlar Günü  dolayısıyla başta Kurum çalışanları ve tüm dünya kadınlarının Emekçi Kadınlar Gününü kutlayan  Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, toplantıda hazır bulunan kadın personele günün anısına çiçek takdim etti.