İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu Fransa Hayvancılık Fuarında 08 Ekim 2018

Uluslararası Hayvancılık Fuarı Sommet de L'elevage, 3-5 Ekim tarihleri arasında Fransa'nın Clermont-Ferrand kentinde düzenlendi.

Ülkemizin "onur konuğu" olarak katıldığı fuarda, Et ve Süt Kurumu, Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte Türkiye standında yer aldı.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Uzun, Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ve Türkiye’den çok sayıda sektör temsilcisinin katıldığı Fuarda, Bakan Dr. Pakdemirli ve beraberindeki heyet Fransız Bakanlarla resmi görüşmeler gerçekleştirdi.

Fransa Bölgelerarası Bakanı Mezard Dr. Bekir Pakdemirli'yi Türk standında ziyaret ederek, uzun süre görüştü.

Görüşmede, iki ülke arasındaki hayvancılık ve tarımsal ticaretinin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Biyolojik çeşitliliği artırmak adına iki ülke arasındaki hayvan ırklarının gen değişimi konularında karşılıklı teklifler yapılan görüşmede, Mezard'ın  Türkiye'ye yönelik övgülerde bulunması dikkat çekti.

Görüşmenin ardından Tarım ve Orman Bakanı Dr.Pakdemirli ve Mezard, birlikte fuar alanındaki Türk firmaların stantlarını ziyaret etti, bilgiler aldı.

Fransa Tarım ve Gıda Bakanı Stephan Travert de daha sonra her iki bakana katıldı. Bakanlar, birlikte fuar alanında incelemelerde bulundu, stant temsilcileriyle görüştü.

Bakan Dr. Pakdemirli, mevkidaşı Travert ile yaptığı görüşmede Türkiye ve Fransa arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine vurgu yaptı.

Türkiye standının büyük ilgi gördüğü Uluslararası Hayvancılık Fuarı'nda farklı ülkelerden bin 500 stant açıldı.