İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

2. Tarıma Hizmet Ödülleri Töreninde Et ve Süt Kurumuna Onur Ödülü 05 Nisan 2018

Anadolu İzlenimleri Dergisi'nin düzenlediği 2. Tarıma Hizmet Ödülleri Töreni Bilkent Otel'de düzenlendi. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş , Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uzun’un ve çok sayıda Bürokratın katıldığı törende tarım ile ilgili çeşitli kategorilerde ödüller dağıtıldı.

Et ve Süt Kurumunun Onur Ödülüne layık görüldüğü törende, üretici ödüllerinde genç çiftçi projesi kapsamında 40 arılı kovan malzemeleri projesiyle İsmihan Terzi, kontrollü örtü altı projesiyle Oğuz Aygün, Ezgi Ozan, Sibel Gürbüz ve Sevgi Sütçü ödüllerini aldı.

Tarımda basın ödülleri kapsamında ise NTV'de Sokağın Ekonomisi programıyla Berfu Güven, Köy TV Ankara Temsilcisi Harun Göksel, Bloomberg TV'den Tarım Analizi programıyla İrfan Donat, Dünya Gazetesinden tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Haber Türk Gazetesi muhabiri Esra Nehir, Bereket TV'den Toprağın Bereketi programıyla Umut Özdil ve Anadolu Ajansı muhabiri Merve Özlem Çakır ödüle layık görüldü.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, törende yaptığı konuşmada, her türlü sıkıntı ve engellemeye rağmen Türkiye'nin büyümede G20 ülkelerinde birinci olduğunu anımsattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş konuşmasında, kırsalda çalışmaktan imtina edilen bir dönemin yaşandığını belirterek, "Hükümet olarak ne kadar destek verirseniz verin kırsalda üretmek isteyen insanınız varsa tarımın bir anlamı var" değerlendirmesinde bulundu.

Daniş, tarım alanında uygulanan politikaların sonuçlarını vermeye başladığının altını çizerek, kırsalda çalışanların hayat şartlarını daha iyi hale getirmek için projeler ürettiklerini anlattı.

Her ile ve bölgeye uygun proje çalışmaları yaptıklarına işaret eden Daniş, "Bakanımız her hafta en az iki ili ziyaret ederek o ildeki tarım potansiyelini değerlendiriyor. Hangi ilin hangi özelliğini öne çıkaracağımız konusunda çalışmalar yapıyoruz. Dünyada tarımda ilk beşe girmek hedefimiz." ifadelerini kullandı.

Törenin ardından TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ve Genel Müdürümüz Osman Uzun diğer davetlilerle birlikte Et ve Süt Kurumu standını ziyaret ederek, Sincan Kombina Müdürlüğü çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

kapak

DSCF4119