İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

ESK Koordinasyon ve Öz Gıda İş Sendikası Endüstriyel İlişkiler Toplantısı Antalya’da Düzenlendi 19 Şubat 2018

Et ve Süt Kurumu Koordinasyon ve Öz Gıda İş Sendikası arasında  düzenlenen Endüstriyel İlişkiler Kurulu toplantısı 16 -18 Şubat 2018 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.
Genel Müdür Yardımcılarımız Ferda Yıldırım, Mustafa Sami Cüceloğlu, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Emin Sürücü ve Tevfik Ali Hançeroğlu,  Ankara Şube Başkanı Hasan Çiloğlu, ESK Daire Başkanları, Kombina Müdürleri, Şube Müdürleri  ve işyeri sendika temsilcilerinin katıldığı toplantıda, kurumsal faaliyetler ve sendika temsilcilerinin talepleri değerlendirildi.

Endüstriyel İlişkiler Kurulu Koordinasyon toplantısında konuşma yapan, Genel Müdür Yardımcımız Ferda Yıldırım, toplantı vesilesi ile çözüm bekleyen sorunları konuşarak, ortak platformlar oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.  Genel Müdür Yardımcımız Yıldırım, "Geçmişten bugüne işçisi memuru ile, Et ve Süt Kurumunun tüm çalışanları olarak her birinizin emeği, katkısı, azmi ve gayretiyle Kurumumuz her geçen gün daha da güçlenmekte, sektörde daha etkin bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Asıl olan işverenle, çalışan işçilerimiz arasında iyi niyete dayalı, üretime, kaliteye dayalı bir anlayışın hakim olmasıdır. Bu  anlayışla bugün, işyerlerinde etkin, verimli ve kaliteli bir üretimin sağlanması, çalışma barışının sürekliliğiniı sağlamak için gerekenleri, çalışanların moral ve motivasyonlarını etkileyen konuları değerlendireceğiz, sendika ile gerekli istişarelerde bulunacağız. Öz Gıda İş Sendikası ile hep uyum içerisinde beraber çalıştık ve uzun yıllar içerisinde beraber çalışmaktan her zaman mutluluk duyduk. Kendilerine bu güzel organizasyon için kurumum, şahsım ve mesai arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi. 

DSC 9894

DSC 9819

Endüstriyel İlişkiler Kuruluna hitaben bir konuşma gerçekleştiren  Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Sürücü ise  Türkiye'nin yıllar boyu fedakarca mücadele ettiği, nice şehitler  verdiği terörden bölgenin karmaşık yapısı nedeniyle bir türlü kurtulamamıştır. Yurt içi ve yurt dışında ülke güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen operasyonlarda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" temennisinde bulundu.

Öz Gıda İş Sendikası olarak Et ve Süt Kurumunda örgütlenme sürecinin başladığı 1986 yılından bu yana 32 yıldır örgütlü olduğumuzu söyleyen Sürücü şunları söyledi; "ESK bir ihtisas kuruluşudur ve ülke hayvancılığı açısından yaşatılması zorunludur. Sektördeki düzenleyici rolünün ülkeye kazandırdığı dolaylı ve dolaysız ekonomik fayda sanılandan çok büyüktür. Sadece sendikamız için değil, ülkemiz açısından stratejik öneme sahip önemli bir kurum olan Et ve Süt Kurumunun yıllar itibarıyla yaşadığı süreç ve son yıllarda ülkemiz ekonomisine ve halkımız ihtiyaçlarının karşılanması konularında üstlenmiş olduğu üstün başarılı faaliyetleri ilgi ve takdirle izlemekteyiz. Bu önemli markayı daha ileri seviyede büyütmek ve güçlendirmek hepimizin vazifesidir. Öz Gıda İş Sendikası olarak dün olduğu gibi bugün de kurumumuzun uzun yıllar yaşaması ve güçlenmesi için üzerimize düşen her şeyi yapmaktan geri durmayacağımızın bilinmesi isterim" ifadelerini kullandı."


1622018172150 1.DSC 7305
Öz Gıda İş Sendikası temsilcileri ile Et ve Süt Kurumu yetkililerinin bir araya geldiği Endüstriyel İlişkiler Kurulu Koordinasyon toplantısının ikinci gününde işyeri sendika temsilcileri ve sendika talepleri değerlendirildi.



DSC 0005 b

 Genel Müdürümüz Osman Uzun Başkanlığında 17 Şubat 2018 tarihinde  gerçekleştirilen Kurum Koordinasyon Toplantısında ise ticari faaliyetler, alım üretim politikaları, aylık dönemsel faaliyet raporları konuları ele alındı ve Et ve Süt Kurumu kombinaları faaliyetleri değerlendirildi.

DSC 0012