İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Bakan Faruk Çelik, ESK’yı Ziyaret Etti 30 Mayıs 2017

Kurumumuza bir ziyaret gerçekleştiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Genel Müdür V. Ethem Kalın ve Kurum yöneticileri ile yaptığı görüşmede sektör ve Kurum çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Çelik, Kurumumuzun et ve süt piyasasında hem üretici hem tüketici açısından oldukça önemli bir yere sahip olduğunu, sektör içindeki önemi her geçen gün artan Et ve Süt Kurumunun piyasayı düzenleme görevini hakkıyla yerine getirdiğini belirterek başta yöneticiler olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür etti.

Ramazan geliyor, yaz geliyor, turist geliyor, piknik geliyor diye yapılan spekülatif değerlendirmelerin devam etmesi üzerine et fiyatlarının arttığına değinen Çelik, hayvan varlığında sıkıntı olmadığını ancak arada spekülatörlerin piyasa dengesini bozucu girişimlere Bakanlık olarak asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Bakan Çelik ayrıca Et ve Süt Kurumunun piyasaya uygun şartlarda et arz edeceğini ve piyasanın ihtiyaçları karşılanana kadar bu görevine devam edeceğini dile getirdi.

Genel Müdürü V. Ethem Kalın'dan Kurumun faaliyetleri hakkında bilgi alan Çelik, Kurumumuz mağazasını da ziyaret edip alışveriş yapan vatandaşlar ile sohbet etti.