İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

1. Ulusal Sütçülük Kongresi Ankara'da Düzenlendi 26 Mayıs 2017

 

 

 

 

Et ve Süt Kurumu, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) tarafından Türkiye’de ilk kez Ulusal Sütçülük Kongresi düzenlendi. 

25-26 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen 1. Ulusal Sütçülük Kongresine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür V. Ethem Kalın, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel başta olmak üzere, çok sayıda sektör temsilcisi ve akademisyen katıldı.

Kongrenin açılış töreninde bir konuşma yapın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı, Türkiye'nin yıllık süt üretiminin yaklaşık 19 milyon ton olduğunu, bunun artırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını anlattı.

Hayvansal ve bitkisel ürünlerin tüketimi konusunda her kafadan ses çıktığına dikkati çeken Yazıcı, "Bundan çok rahatsızız. İnsanımızın sofrasındakinin reyting aracı yapılmasını hoş bulmuyoruz." dedi.

Yazıcı, çiğ sütün marketlerde satılabilmesi için önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdiklerine işaret ederek, "Evlerde çiğ süt isteniyor. Marketlerden çiğ süt alınabilmesinin önünü açtık." ifadesini kullandı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ise dünyanın en önemli başlıklarının toplumları şekillendiren su, enerji, sağlık ve gıda olduğunu vurguladı.

Türkiye'de süt ve süt ürünleri kullanımı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken İbiş, kongrenin sektöre fayda sağlayacağına inandığını kaydetti.

SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel de süt üretiminin son 10 yılda önemli ölçüde arttığını belirterek, "Bu seviyeye gelebilmek için son yıllarda sektörümüzde, üretimde, fiyatlandırmada ve ihracatta, istikrar adına pek çok adım atıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Süt endüstrisinde AR-GE yatırımları, süt sektöründe kamusal destek politikaları, sütçülük ve kırsal kalkınma gibi pek çok konu başlığının ele alındığı kongreye, ESK Piyasa İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Ferda Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Sektör temsilcilerini bir araya getiren kongre süresince açılan Et ve Süt Kurumu standında katılımcılara ESK faaliyetleri tanıtıldı.