İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

"Süt Üreticilerimize Bereketli Kazançlar Diliyoruz" 21 Mayıs 2020

genel müdür
 
 Dünya Süt Günü, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde tüm yurtta kutlanıyor. Dünya Süt Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Uzun, tüm süt üreticilerinin ve tüketicilerin "Süt Haftasını" kutladı.
 
Mesajında sağlıklı nesiller yetişmesi için süt ve süt ürünlerinin tüketilmesinin önemine vurgu yapan Genel Müdür Osman Uzun, özellikle küçükbaş süt ürünleri tüketiminin daha da artmasını arzu ettiklerini belirtti.
 
ESK’nın, son dönemde yaşanan salgın hastalık sonrasında süt üreticilerini korumak için müdahale alımlarını sürdüreceğini kaydeden Genel Müdür Osman Uzun, mesajında şunları söyledi:
 
“Et ve Süt Kurumu olarak süt arz talep dengesinin bozulmasından kaynaklı oluşacak olan çiğ süt    fiyatının Ulusal Süt Konseyi tarafından ilan edilen tavsiye fiyatın altına inmesini engellemek ve süt üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla  ilk defa 24 Mart 2016 tarihinde başlattığımız ve 4 yıldır sürdürdüğümüz süt regulasyon alımlarına ihtiyaç duyulduğu dönemlerde devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz günlerde tüm dünyada yaşanan Covid 19 salgınının etkilerinden üreticilerimizi korumak için Et ve Süt Kurumu tedbirlerini almıştır. Devlet olarak üreticilerimizin yanındayız.  İhtiyaç halinde, birlikler ve kooperatifler aracılığıyla piyasada oluşacak arz fazlası sütleri bu yıl da satın alacağız.
 
Çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi, vücut gelişimi açısından süt olmazsa olmaz bir gıdadır. Özellikle küçükbaş sütü ve süt ürünlerini sofralarımızda daha çok  görmek istiyoruz.  Süt ve süt ürünlerini daha çok  tüketen bir toplum olmamız arzusuyla tüm tüketicilerimizin “Dünya Süt Gününü” kutluyorum, süt üreticilerimize bereketli kazançlar diliyorum.”