İçeriğe Atla Menüye Atla
Et ve Süt Kurumu

Et ve Süt Kurumu, 24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarında 17 Şubat 2017

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenen 24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product) Antalya Expo Center'de düzenlendi.

15-18 Şubat tarihlerinde yerli ve yabancı birçok firmanın yiyecek, içecek ve ekipman ürününün sergilediği  Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarında Et ve Süt Kurumu stant açtı.

Denizli Kombinası  Müdürlüğünün sözleşmeli besicilik modelini tanıttığı ve ESK ürünlerinin sergilendiği ESK standı davetlilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Fuar boyunca davetlilere Bingöl kavurması da ikram edildi.

Fuarın açılış törenine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Et ve Süt Kurumu Denizli Kombina Müdürü Mustafa Kıraç, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ve diğer davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, gıda ve içeceğin, yeme-içmenin insanlığın en önemli meselesi olduğunu, insanlık var olduğu sürece de en önemli mesele olmaya devam edeceğini söyledi.

Antalya'nın, hem gıdanın üretiminde hem de tüketiminde çok önemli bir şehir olduğunu ifade eden Karaloğlu, "Biz hem üretiyoruz, ihraç ediyoruz hem de kentteki büyük turizm potansiyeliyle çok önemli gıda ve içecek tüketicisiyiz. Onun için bu fuarın bu şehirde yapılıyor olması tesadüf değil." diye konuştu. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de 4 ülkeden katılımcı, 21 ülkeden de alım heyetinin bulunduğu fuarın uluslararası olmayı hak ettiğini ifade etti.